Slujbă de pomenire a părintelui Arsenie Boca

  Astăzi, 28 noiembrie se împlinesc douăzeci şi cinci de ani de la mutarea întru Domnul a “Sfântului Banatului”, părintele Arsenie Boca.Peste 15000 de credincioşi au venit la Mănăstirea Prislop pentru a participa la slujba de pomenire. Deşi nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, oameni din întreaga ţară vin la mormântul părintelui pentru a-i cere ajutorul,ajutor care nu întârzie să apară, conform numeroaselor mărturii ale românilor ajunşi la Prislop.

  Arsenie Boca a absolvit Teologia la Sibiu , Institutul Belle Arte la Bucureşti şi de asemenea a urmat cursuri de Medicină. A intrat în monahism la Sâmbăta de Sus unde a fost preot şi stareţ până în anul 1948,când a fost trimis la Mănăstirea Prislop, în apropiere de Haţeg. În timpul prigoanei comuniste, părintele este scos din monahism în 1959, fiind urmărit de Securitate şi chiar închis. A  săvârşit numeroase minuni atât în timpul vieţii cât şi după.

AB2 La 28 noiembrie 1989 moare la Sinaia şi este îngropat la Mănăstirea Prislop,după dorinţa sa, iar mormântul său devine unul dintre cele mai vestite locuri de pelerinaj din ţară noastră.

Cătălin Ciurea

 

Lasă un răspuns