Comemorare: Parastas pentru Mihai Eminescu în Covasna

Prima parte a Acțiunii Români pentru Români.

      Cu voia Lui Dumnezeu, duminica 14 iunie, vom ajunge la Voinești-Covasna pentru a transmite mesajul vostru de solidaritate elevilor români de la scoala din sat. Ne vom aduna cu toții la Biserica cu hramul Înălțarea Domnului, unde va fi oficiată o slujbă de pomenire pentru Mihai Eminescu. După slujba parastasului, va fi susţinut un recital de poezie și cântece patriotice de către elevii coordonaţi de doamna profesoara Florentina Teacă, la sfârşitul căruia le vom înmâna acestora pachetele de premii ce conţin fiecare câte un tricolor românesc, un volum de Mihai Eminescu şi o carte de rugăciuni. În încheiere vom depune o coroană de flori la Monumentul Ostaşului Român din localitate.

       Prin această Acţiune vrem să transmitem recunoştinţa noastră romanilor din Harghita şi Covasna care-şi păstrează legea strămoşească, dorind totodată să conştientizeze faptul că suntem alături de ei în lupta lor pentru afirmarea şi păstrarea identităţii româneşti în spaţiul din inima Ţării. Acţiunea noastră îşi propune premierea elevilor români din Harghita și Covasna, la sfârşit de an şcolar, cu un Tricolor românesc, un volum de Mihai Eminescu şi o carte de rugăciuni. Vom merge în cât mai multe sate cu aceste simboluri naţionale. Copiii vor creşte cu ele în casă şi în suflet. În vederea îndeplinirii acestei misiuni, puteţi trimite pe adresa mea volume de Mihai Eminescu, cărţi de rugăciune şi drapele tricolore. Dacă vă este mai uşor, şi mă refer în special la voi, cei din diaspora, puteţi trimite orice sumă în bani, în contul destinat acţiunii, la fel ca la acţiunile anterioare, urmând ca noi, organizatorii, să achiziţionăm cele enunţate mai sus.


Adresa mea este: Dr. Mihai Tîrnoveanu, str. Liviu Cornel Babeş, nr. 15, bl. 20, sc. C, apt. 1, Cod poştal 500001, Braşov. Ţel. 0722566606.
Conturile destinate acţiunii sunt deschise la BRD, în lei şi în euro:

Cont lei: RO43BRDE080SV33092560800.

Cont euro: RO35BRDE080SV33092720800 (cod SWIFT: BRDEROBU). Ambele conturi sunt deschise pe numele soției mele, TÎRNOVEANU ADRIANA.
Hristos să vă dea putere și fericire! țării.

Autor:  Mihai Tirnoveanu

Lasă un răspuns