Share
TEAMA DE SCHIMBARE!

TEAMA DE SCHIMBARE!

     Există în România acestui început de secol, o teamă nejustificată de schimbare. Deşi mulţi dintre noi trăim la limita sărăciei, cu salarii de mizerie, sclavii acestui sistem politic menţinut de politicienii corupţi, avem în noi toţi o teamă de schimbare adevărată, a acestei stări de lucruri, a acestui sistem cangrenat şi defectuos şi în care doar o mică parte dintre noi trăiesc în condiţii decente sau chiar foarte bune, totuşi nu dorim cu adevărat schimbarea…!!!

O posibilă explicaţie… În ’89 am schimbat deja un sistem aproape identic cu cel de astăzi şi… nimeni nu o duce mai bine, excepţie făcând doar acea clasă politică cocoţată la putere împreună cu slugile lor şi cu “colaboratorii” lor în ale jafurilor şi afaceri ilegale. Dar, pentru mulţi dintre noi, cei care am visat la o viaţă mai bună, pentru noi şi copiii noştri, această încercare eşuată, a întărit convingerea că orice schimbare de sistem politic va aduce pe baricade şi în conducerea statului aceiaşi gangsteri tranformaţi peste noapte, în conducători patrioţi şi care ne vor jefui în continuare poate şi mai mult…!!!!

Însă, teama este nejustificată temeinic. Nu-ţi poţi permite la infinit să fii mâncat de viu de purici şi ploşniţe….Trebuie să te deparazitezi total şi eficient, pentru a scăpa de paraziţi pentru totdeauna!

Aşa stând lucrurile, orice schimbare în profunzime, va aduce şi pierderi, nu doar câştiguri, iar teama că tot noi cei mulţi vom pierde şi mai mult, nu este justificată.

Pentru o schimbare în profunzime a sistemului, mai întâi trebuie să aibă loc o schimbare a mentalităţi noastre a fiecăruia dintre noi. Ce ne dorim în viitor, pentru noi şi copii noştri?? Se pot realiza aceste dorinţe în actualul climat politic??

În general, cu toţii, sau marea majoritate a românilor îşi trăiesc propria viaţă la second hand:

Maşini la second hand, îmbrăcămite la second hand, educaţie second hand, sănătate second hand, servicii, justiţie, poliţie, drumuri, etc, toate la second hand…. Nu mai vorbim de ceea ce ne oferă statul cu instituţiile sale… Parlamentul si Guvernul…!!! Şi atunci să ne întrebăm: “Asta e tot ce ne dorim de la viaţă??? Asta e tot ce le putem oferi copiiilor noştri??? Asta e tot ce merităm noi…!!!???”

În alte state poporul, cetăţeanul de rând, se răzvrăteşte pentru orice decizie luată de autorităţi care atentează la libertăţile şi drepturile sale. La noi, în România, nu avem curajul nici măcar să protestăm public faţă de un sistem politic infracţional şi care a scandalizat toată Europa.

În fond la ce se rezumă această frică? La teama că ne vom pierde locul de muncă, aşa cât de prost plătiţi suntem; Teama că ne vom pierde locuinţa; Că vom rămâne veşnic datornici la bănci…. Teama pentru ceea ce ne poate aduce ziua de mâine… etc!!!

Dar, pe fondul acestor temeri, marea majoritatea gândesc şi spun…”E bine şi aşa”sau “Rău cu rău, dar mai rău fără de rău….”.Însă de departe cel mai dezastruos este faptul că această teamă ne-a transformat în oameni apatici şi impasibili, fără nici o dorinţă de schimbare… Şi ce dacă avem gropi în asfalt, se vor repara… Şi ce dacă avem politiceini corupţi!!! DNA-ul îşi va face treaba… Şi ce dacă nu avem locuri de muncă, guvernul va avea grijă de noi cu ajutoare sociale, iar dacă nu, ne vom căuta de muncă în toată Europa…. Ce dacă avem Poliţie şi justiţie ineficiente, vor interveni autorităţile internaţionale, etc….!!!!

Totdeauna avem astfel de justificări, şi întotdeuna se vor găsi oameni ”binevoitori” care ne vor manipula cu astfel de răspunsuri şoc, adormind în continuare orice încercare de a ne trezi conştiinţa proprie sau colectivă.

Manipulatorii, cei din clasa politică în special cu slugile lor fidele sunt cei mai înspăimântaţi de schimbări. Ei nu vor dori niciodată să piardă ceea ce au obţinut fără muncă şi mereu vor emite astfel de răspunsuri şi care vor prinde de minune la o populaţie îndobitocită şi tot mai incultă prin manelizare şi prin subcultura emanată de televiziuni controlate tot de aceştia.

Avem ca exemplu, viteza mare cu care se îndreaptă către progres,civilizaţie şi prosperitate, statele occidentale cu un grad înalt de civilizaţie şi democraţie, iar “vehiculele” lor(în traducere, legile lor) sunt performante şi în concordanţă cu realităţile europene de astăzi. În România însă, avem doar două viteze de propulsare către aceleaşi obiective, de progres şi prosperitate socială, şi anume încet şi foarte încet, iar în ce priveşte “vehiculele”(legile) noastre sunt anacronice, reciclate şi reeşapate, la second hand şi care au rezultate aproape de zero.

Oricât am încerca să cârpim aceste legi, mereu vor fi sub limita oricăror democraţii occidentale, dar mai ales acestea nu vor fi aplicate şi nici luate în considerare chiar de propriile noastre autorităţi.

Prin urmare viteza melcului cu care ne dezvoltăm ca ţară şi ca stat European ne trimite automat în coada unui clasament al tuturor ţărilor est-Europene care s-au aflat în blocul comunist şi unde în ’89, România era în fruntea acestui clasament cu cele mai reale şanse de redresare economico-socială. Ţări ca : Cehia, Slovacia, Polonia, ţărlie Baltice, Ungaria şi chiar Bulgaria şi Albania, putem spune că sunt în faţa noastră… Am spus de Albania deoarece are la această dată, o autostradă ce străbate ţara de la Nord la sud, în timp România încă nu a ajuns la o aşa performanţa…!!!!!

Trebuie să înţelegem odată pentru totdeauna că actualul sistem politic, croit după structurile mafiote ale securităţii şi PCR-ului, nu ne vor ajuta cu nimic să progresăm, nici încă 25 de ani de acum înainte. Doavada, sunt anii deja trecuţi şi unde de fapt am regresat ca stat, unde economia a fost distrusă în totalitate şi unde avem cele mai mici salarii din Europa de est şi cei mai mulţi şomeri şi muncitori la negru din ţările europene.

Dacă nu vom schimba nimic, nimic bun nu se va întâmpla!!!

Leave a Comment