VIN ALEGERILE….ANTICIPATE???!!!

Bucuresti/Parlament

   Alegerile vin oricum, în 2016, însă pe aceiaşi structură a legislaţiei vechi. Conform acestei legi, oricine poate fi ales, pe listele unui partid, propus de acesta şi/sau ca şi independent…

Am scris şi cu alte ocazii că, în România alegerile, după legislaţia actuală seamănă cu un joc la ruletă unde miza creşte semnificativ în funcţie de postul vizat: Primar; Preşedinte CJ, Consilier local/ judeţean/presidential…etc; Parlamentar, Europarlamentar, Ministru, Preşedinte…etc. Deasemenea şi câştigurile sunt fabuloase pentru un lider de partid şi grupul său. Cine îşi doreşte să ajungă europarlamentar, deputat sau senator, preşedinte de Cj etc…pot accede direct în scaunul vizat, contra cost. Şi preţurile erau pe măsură postului, de la câteva mii de euro până la zeci de mii de euro…!!!!

Orice partid politic din România îşi propune pe listele sale un număr de candidaţi. Aceştia din urmă sunt promovaţi pe o poziţie eligibilă şi sprijiniţi de către liderul formaţiunii politice respective, ale căror interese sunt de regulă personale şi/sau de grup şi aproape niciodată nu reprezintă un interes naţional sau local, în folosul societaţii!!!

Nimeni şi nimic nu poate interveni aici, decât acest lider de partid sau grupul său de partid. Pentru a fi “eligibil ” pe o listă de partid, există doar o singură regulă, şi anume să fii omul care are spate politic şi mai ales financiar, susţinuţi de grupul şi liderul său. Niciodată nu am văzut ca regulă de bază şi principală, studiile candidatului şi experienţa sa profesională într-un domeniu anume.

Dacă “onorabilul’’ candidat are bani şi mai este şi susţinut de marii rechini ai afacerilor mai mult sau mai puţin legale, atunci acel candidat are sută la sută şanse să fie “ales” în funcţia pentru care a şi candidat. După alegeri, însă…”Dumnezeu cu mila”!!!!

N-am să pot să înţeleg niciodată de ce am acceptat noi toţi acest mecanism de distrugerea ţării. Cum la fel de neânţeles este şi faptul că an de an şi mandat de mandat, acceptăm cu obedienţa să fim furaţi şi umiliţi, prin acest mecanism al fraudelor electorale.

Nu există nicăieri stipulat în legislaţie, ca formaţiunile politice să propună lista lor de candidaţi, iar după obţinerea avizului BEC/BEJ, aceştia din urmă să fie supuşi unor teste de tip grila. Testele să fie secrete şi să cuprindă, un test psihologic şi de sănătate mintală; de limbă străină; de inteligenţă şi cultura generală şi un test de cunoştinţe în management.Teste de minim 100 de întrebări. Unde numai primii 3-5 candidaţi cu punctajul cel mai mare, să fie eligibili pentru a fi aleşi să ocupe postul pentru care candidează. Iar rezultatele lor să fie publice. Mai mult, aceste teste să fie evaluate de o comisie aleasă la nivel naţional şi repartizaţi pe zone geografice, iar aceştia să aibă doar dreptul de a rezolva eventualele contestaţii şi erori produse de calculator, în rest doar se parafează candidaţii admişi comform testelor date. De exemplu, teste grila pe calculator, exact precum sunt cele de la obţinerea permisului auto, unde rezultatul îl poţi avea instant, dacă ai făcut sub un anumit număr de puncte eşti declarat respins… Pentru că la urma urmelor toţi candidaţii vor ocupa funcţii în stat şi în administraţia publică şi chiar să fie doar simpli angajaţi şi tot necestiă o fişă medicală şi un test şi/sau doar un interviu…!!!

Măcar şi cu aceste stipulari şi tot s-ar reduce numărul boschetarilor, şi al şmenarilor în politică. Apoi să fie promulgate şi articole exprese privind activitatea de vot în sine simplificându-se la maxim acţiunea de vot. Votul electronic şi votul prin corespondenţă, rezolvându-se cât de cât problema fraudelor electorale…!!!

Ar fi cazul să încetăm a mai permite doar unui lider de partid, să promoveze în funcţii publice, tot felul de infractori şi de gangsteri care să dijmuiască bugetul ţării şi averea naţională după bunul lor plac.

Este inadmisibil, în acest moment, că o funcţie publică să fie ocupată doar prin accesul pe o listă de partid, propus de o singură persoană(de cele mai multe ori), fără nici un test şi fără nici o examinare publică a candidatului, trezindu-ne după ruleta alegerilor electorale, cu personaje cel puţin dubioase, ocupând funcţii publice în stat!!! Este inadmisibil, ca tot soiul de inşi dubiosi, sa ocupe functii publice, ani in şir, 3,4 sau chiar 5 mandate consecutiv!!! Apoi tot noi, să ne întrebăm retoric, cum a fost posibil ca un infractor să fie ales/reales, deputat, senator, ministru, primar, europarlamentar…etc. Oameni dubioşi care ne reprezintă ţara în Europa şi care în plan internaţional, nu au nici o trecere şi nici o valoare. Acolo în Europa şi în lumea largă, sunt consideraţi la adevărata lor valoare, pentru că cei din afară ştiu mai bine decât noi din ţară, cine ne reprezintă şi ce valoare au. Prin urmare, suntem trataţi ca atare…!!!

Spuneam că alegerile vin oricum în 2016. Dar aşa cum s-au unit romanii pe net şi au dus o campanie de strângere de semnături pentru zeci de alte probleme majore, eu cred că tot aşa trebuie să facem front comun şi să începem o campanie agresivă pe net, pentru că este cel mai facil şi rapid mod de a face acest gen de acţiuni, să cerem actualilor guvernanţi şi politicieni şi să acţionăm în direcţia schimbării în regim de urgenţă a legii electorale, pentru a nu mai permite acesul pe liste electorale, a oricăror personaje, inculte, incompetente și mai ales imorale şi de a nu mai accepta să fim conduşi de lichele şi gangsteri indiferent de culoarea lor politică…!!!

De alegeri anticipate nici nu cred că putem vorbi. Oricât am fi de optimişti acest lucru nu se poate întâmpla, după legislaţia actuală.Iar în ce priveşte pe politicienii pe care ţara îi are, nu cred că au curajul şi nici bunul simţ(oricum aşa ceva în politica nu există), de a demisiona în bloc provocând alegeri anticipate…!!!

Să nu uităm, că rolul nostru nu este doar de a face prezentă la urne şi de a le parafa lor fraudele. Ci mai ales de a-i obliga să ne asculte şi să ne respecte voinţa.

Prin urmare schimbarea nu mai este o opţiune sau o fantezie a noastră, schimbarea este o cerinţă obligatorie pentru această ţară o reparaţie morală şi civică a celor care mai simt româneşte!!!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns