ACŢIUNEA…..BIG BROTHER!!!

    Big brother, legea cea mai controversată care a şi fost promulgată deja. O lege gândită şi analizată pe genunchi. Încă odată vedem cum legislativul ţării se subordonează altor criterii decât susţinerea intereselor naţionale. O adevărată arma distrugătoare în masă, pusă la îndemână politicului şi care va putea fi folosită împotriva tuturor.

În esenţă legea ar trebui să apere statul de infractori, de excroci internaţionali şi/sau de spioni şi trădători. Dar, una din faţetele ascunse ale acestei legi este şi aceea de a se proteja nu statul şi nu instituţiile statului, ci pe cei care conduc şi au funcţii publice, de la primar la preşedinte, toţii oamenii politici infiltraţi în instituţii şi care au afaceri grele pe bani publici, vor apela cu nonşalanţă la această lege, în folosul propriu, pentru a-şi apăra interesele personale şi/sau de grup.

Mai bine zis, nimeni nu va mai putea să se exprime liber, să se foloseasc de anonimat, când va trebui să arate şi să facă public anumite fapte de corupţie la nivel înalt. Aceşti oameni, chiar dacă vor avea intenţii bune de a desconspira fraudele şi infracţiunile unor politicieni cu funcţii publice, vor trebui să suporte consecinţele celor ieşiţi pe baricade, cu mâinile goale şi pieptul dezgolit, expunându-se public. Prin urmare nimeni nu va putea face vreo mişcare “greşită” de a arăta cu degetul spre inamicii jefuitori de ţară, fără a se expune şi fără a fi luaţi în luneta trăgătorilor de elită ale politicienilor corupţi.

Odată desconspirati, vom fi catalogaţi drept defăimători, ofensatori şi ameninţători, poate chiar trădători, nu la adresa unei anumite personae ci la adresa unei instituţii….Pentru că şi la noi se face exces de zel. Şi al noi se va face confuzie, persoană cu funcţia şi cu instituţia pe care o reprezintă….şi cel care are funcţie nu va ceda şi va cere daune pentru că nu a fost găsit “vinovat”… tot aşa încât oricine încearcă să facă presiuni mediatice asupra unor instituţii, se vor putea trezi ei înşişi acuzaţi şi chiar încarceraţi….

Încă o modalitate legală, de acesta dată, de a urmări personae care au avut curajul să divulge adevărul şi să arate cu degetul pe anumiţi protejaţi politic, demascând infracţiuni de tot felul. Încă o modalitate de răfuieli politice în campanii electorale!!!

Cine va mai avea curajul s-o facă??? Ştiindu-se pasibili de pedepse şi mai ales urmăriţi şi vânaţi!!!!

Această armă, folosită de instituii, care la rândul lor sunt subordonate politicului, va devei nimicitoare, va fi scăpată de sub control ca şi celelalte legi care sunt interpretabile şi mai ales în favoarea celui care o foloseşte şi care are puterea. În România puterea este politica iar politicul este corupt până în măduva oaselor!!!

Vom putea fi urmăriţi şi vânaţi, la serviciu, pe stradă sau acasă şi nu vom avea nici un pic de intimidate. Cine şi ce instituţie, dacă există aşa ceva în România, va putea apăra cetăţeanul de rând faţă de abuzurile exercitate de către persoane şi instituţii, asupra drepturilor şi libertăţilor omului???

Cum va putea o instituţie să apere cetăţeanul, ştiut fiind faptul că toate instituţiile sunt aservite politic??!!!

Şi abuzurile se vor ţine lanţ. Pentru că sunt deja abuzuri în poliţie, în justiţie, ca şi în alte domenii ale vieţii noastre. Să nu uităm graba cu care a şi fost votată şi promulgată această lege. Graba politicienilor care s-au simţit desconspirați cu toate infracţiunile comise şi acum vor fi puşi la adăpost….

Nu ştiu care este situaţia în toate ţările din Europa, privind această lege şi tare aş fi curios cine a adoptat-o înaintea noastră, dar ştiu cel puţin două ţări vest europene unde, oricine poate face orice reclamație sub protecţia anonimatului, dacă a fost încălcată legea de către oricine, indiferent de funcţie, religie, rasă, sex… etc. Şi doar aşa sunt stopate infracţiunile şi fărădelegile dar mai ales respectată legea. Măcar acum în al doisprezecelea ceas, să ne gândim cu toţii la cât rău ne poate face, tuturor această lege aflată în mâna unui politic corupt şi căruia îi suntem subjugaţi!!!!

 

Lasă un răspuns