STATUL NEOCOMUNIST ILICIT!!!

    Avem în acest moment, parte de o conducere în stat, ceva de genul neocomunismului cu oarecare deschidere către o burghezie democratică.

Argumentul pentru această etichetă este unul simplu. Din ’90 avem parte de o perpetuare a vechilor tendinţe comuniste, adică am schimbat firmă dar nu şi conţinutul. S-au schimbat toate titulaturile în stat dar au rămas aceleaşi vechi obiceiuri.

Nepotismul, cumetriile şi alte legături de familie, de gaşcă sau grup, nu s-au pierdut ci s-au înmulţit de zeci de ori, perpetuându-se la infinit. Avem zeci de partide politice, unele foarte bine ‘’cotate’’in top, bine înfipte în politica statului. Avem şi lideri ai acestor partide care-şi susţin adepţii şi apropiaţii cu zeci de funcţii şi oportunităţi de afaceri mai mult s-au mai puţin ilegale.

În epoca Ceauşescu, aveam un singur partid şi deci numiri în funcţii la limita nepotismului cât şi a cumetriilor din partid. Ca să amintim doar ce era atunci, în linii mari. Dar astăzi, avem toate aceste vechi principii multiplicate cu ‘N partide şi cu ‘N lideri ai acestor partide… Nepoţi, copii,  fini, naşii, unchi, cumetri… etc, asta e tot ce contează, indiferent de studii, competenta profesională, sex sau religie.

Pentru a avea toată această “Lume bună”, un loc de muncă asigurat şi călduţ, s-au creat zeci de instituţii bugetare şi au crescut organigramele acestora,(Direcţii, Inspectorate, Agenţii, Oficii… etc) iar pe lângă acestea toate s-au înfiinţat şi alte societăţi care să ’’ajute’’ la cheltuirea banului public în contracte directe cu aceste instituţii….!!!

Aşa am ajuns în acest haos controlat şi susţinut de acest sistem politic, unde banul public întră într-o imensă gaura neagră, neregăsindu-se niciodată în servicii către polpulația plătitoare de taxe pentru susţinerea sistemului care a ruinat ţara!!

Nu avem drumuri şi şosele de nivel European deşi s-au cheltuit miliarde de euro!!! Nu avem un sistem de sănătate publică… Nu avem asistență socială pentru copii, pentru bătrâni şi personae cu handicap… Nu avem…???!!!! Dar, câte nu avem, poate ar fi mai bine să aştern pe hârtie ceea ce avem de fapt…!!!

Avem un sistem politic corupt, o birocraţie imensă, şi un haos legislativ. Statul român este reprezentat astăzi de instituţiile sale şi de oamenii politici care le conduc. Comform dex-ului, traducerea cuvântului ILICÍT = ilegal, incorect, necinstit, necorect, nelegal, neonest, (livr.) oneros, (fig.) murdar, necurat.

Prin urmare avem instituţiile statului, de la cea mai mică primărie la preşedenţie, burduşite de oameni politici, incompetenţi şi corupţi, deci iliciţi…!!!

Un stat condus de oameni incompetenţi, ilegal numiţi în funcţii şi mai ales necinstiţi, devine un stat ilicit…??!!!

Mai mult, de ani de zile apar în mass-media, scrisă şi audio-video, reportaje ancheta şi ştiri cu politicieni implicaţi în mari afaceri cu statul, ilegale, de miliarde de euro, oameni politici care nu pot justifica nici a zecea parte din averea acumulată şi declaraţi iliciţi!!!

De ani de zile DNA-ul, încearcă să ancheteze zeci de cazuri de politicieni, poliţişti şi magistraţi corupţi şi care au prejudiciat statul Român, de zeci şi sute de milioane de euro…!!!

Aşadar avem instituţii ale statului, conduse şi coordonate de astfel de personaje, de ani buni. Un guvern cu un prim ministru cu dosare penale, un parlament cu zeci de politicieni infractori, prin urmare, dacă noi oamenii de rând nu avem curajul să recunoaştem că România este un stat condus de oameni iliciţi, deci un stat ILICIT, însă Europa şi toate statele cu care noi că ţara avem relaţii externe, ştiu foarte bine că aşa este!!!

Cu o credibilitate la extern, scăzută şi cu o economie ţepuită de asfel de indivizi, ţara nu are nici un viitor. E şi normal că toţi cei care doresc parteneriate cu noi să nu aibă încredere în parteneri din România, iar dacă vor contracte de afaceri vor trimite la negocieri, oameni de acelaşi calibru cu cei de aici…!!!

Noi cetăţenii de rând, noi care îi votăm şi îi creditam mandat de mandat şi an de an, noi cine suntem??? Nu cumva devenim părtaşii acestor politicieni infractori??? Nu cumva, votând corupţi, impostori, hoţi şi trădători, nu putem fi catalogaţi victime ci direct, complicii lor???!!!!

Întrebări pe care ar trebui să le punem onest, în faţa copiilor noştri, să le răspundem tot noi, că moştenirea lor va fi acesta ţară vandalizată şi ruinată cu acceptul nostru al tuturor!!!

Cât timp ne vom permite să acceptăm un STAT ILICIT???

 

Lasă un răspuns