‘’ACCIDENTUL… COLECTIV’’

   S-au scurs săptămâni bune de la tragicul eveniment, petrecut în Clubul Colectiv. S-au scris zeci de reportaje şi de analize care mai de care mai  incitante şi mai pertinente. Dincolo de toate acestea, un singur lucru cert rămâne, numărul victimelor care a a juns deja la 60 de morţi. Cu toţii ne întrebam: A fost un accident???

Evident adevărul despre ceea ce a fost acolo, poate nu-l vom afla poate niciodată, ori în cel mai bun caz posibil după încă vreo 20-25 de ani, întocmai ca şi adevărul despre celebra “Revoluţie romana”, când tot mai multe voci susţin acum că a fost o lovitură de stat…dar asta este o altă poveste…!!!

La fel şi cu acest accident. Tot mai mulţi experţi, jurnalişti de investigaţie şi martori oculari, încep să se îndoiască de termenul “Accident”!!!

Mai întâi că focul a început de la un banal foc de artificii, artificii care de regulă nu provoacă scântei fierbinţi. Apoi izbucnirea incendiului şi propagarea să într-un timp extrem de scurt, iarăşi este un mare semn de întrebarea??!!

Dar de ce nu “accident”…Păi un posibil răspuns ar fi că, acest groaznic eveniment a survenit în timpul unui alt scandal politico-mediatic, în care era implicat un mare(?!) politician, ministrul de interne de atunci, D-l Oprea şi care nu dorea să demisioneze să se pună la dispoziţia organelor de anchetă penală. Nici chiar Primul Ministru Ponta nu dorea să-l demită. De ce oare??? Pentru că o eventuală demisie în aceste circumstanţe, compromitea definitiv pe omul politic Oprea cât şi numele partidului său, aflat atunci în plină ascensiune. Ori prin demisia sa, ministrul şi omul politic Oprea se recunoştea vinovat….iar UNPR-ul ar fi dispărut ca şi formaţiune politică!!!

Aşa cum am mai scris şi cu altă ocazie, există o tactică a partidelor puternice şi a celor susţinute de anumite ‘’servicii’’ şi anume  de a ascunde şi muşamaliza un eveniment (scandal) mediatic cu un alt eveniment mediatic, mai puternic sau cel puţin la fel de intens ca şi primul… Deci, dacă atentat terorist nu poate fi catalogat, întrucât orice atentat este revendicat, şi prezintă cu totul alte conotaţii politice, atunci rămân în picioare două ipoteze, fie accident…!!! Fie un eveniment regizat pentru abaterea atenţiei şi atunci întrebarea evidentă: Cine l-a regizat şi de ce???

Aşa cum spuneam dacă a fost regizat, atunci unicul scop a fost să estompeze evenimentul tragic provocat de ministrul Oprea…!!!

Se ştie deja că, în Europa de Est au fost eliberaţi din funcţii, trecuţi pe linie moartă,  numeroşi foşti agenţi KGB şi/sau combatanţi ai trupelor de elită OMON, atât din republica Moldova cât şi din Ucraina, iar unii dintre aceştia, îşi oferă serviciile oriunde în lume, unde sunt bine plătiţi. Preţul diferă de la caz la caz, dar se presupune că pot porni, pentru o execuţie fără acoperire până la înscenarea unor accidente, de maşină, de avion, feroviare, scurgeri de gaz, sau incendii,  de la câteva mii de euro până la zeci sau chiar sute de mii de euro!!! Totul depinde de interese. Aşadar putem să ne imaginăm şi un astfel de scenariu. Dar că orice acţiune de acest gen, nu poţi calcula în detaliu, de exemplu, proporţiile dezatrului, exact ca şi în cazul “Culbul Colectiv”, unde probabil iniţial se estima un incendiu cu câteva victime…colaterale în acest război perfid, însă amploarea sa a depăşit inimaginabilul… 60 de morţi!!!

Cine poate şti adevărul, adevărat???!!! Dar, accident pur şi simplu întâmplător, pare tot mai puţin plauzibil, după modul, de inițiere şi viteza de propagare… Cine poate da un răspuns competent?? Cine şi ce instanţă, oficială,  îşi va asuma răspunderea să emită verdictul pentru cele 60 de victime nevinovate???!!!!

O singură ipoteză ar fi valabilă, aceea în care, să se instituie o comisie cu participarea a 50% a rudelor victimelor şi 50 % specialişti din cadrul instituţiilor implicate în elucidarea cuazelor accidentului şi care cu acceptul şi totalul sprijin guvernamental, să se refacă efectiv şi 100% Clubul Colectiv exact aşa cum a fost în momentul declanşării incendiului, în aceleaşi condiţii reale de atunci…!!!! Prin urmare să se experimenteze incendiul de la Clubul Colectiv,  în aceleaşi condiţii ale delcanșării incendiului, bineînţeles fără paticipanți în interior…!!!!

Abia atunci după acest mare şi real test vom putea deduce ce a fost. Acest lucru ar fi de aşteptat să se întâmple, ca şi o cerinţă obligatorie în memoria victimelor acestui masacru colectiv… În meomoria acestor victime şi ale  rudelor lor, Guvernul trebuie să ceară aceasta expertiză singura care ar putea elucida în parte, măcar, cauzele şi producerea incendiului…!!! Mai apoi, responsabilii pentru acest dezastru!!

O reparaţie morală pentru victimele, teribilului incendiu din Clubul Colectiv….!!!!

 

Lasă un răspuns