Reptilienii, şacalii şi rechinii, noii orânduiri şi puterii politice din România anilor ’90. Astfel putem caracteriza, printr-o simplă propoziţie, puterea politică a ţării instaurată  (înscăunată) timp de 26 de ani…!!!

Imediat după ianuarie ’90 aceşti prădători feroce,  studiau la pândă, în umbra deasă a societăţii româneşti, şi-şi făceau planuri de atac şi prăduire asupra bogăţiilor naţionale, acumulate în ani de muncă şi înfometare a tuturor românilor.

Delapidatorii, au pătruns încet dar sigur în societatea românească, preluând imediat puterea politică. Cu toţii ne aducem aminte de momentele de deruta ai anilor ’90 şi când au fost aruncate în scena petarde fumigene, în continuu, astfel încât marea masă de oameni erau mereu bulversaţi de evenimente care mai de care mai controversate. A fost începutul unei noi Ere, cea a dezinformărilor şi a menipularilor, a mistificării adevărului!!!

În vidul legislativ şi de putere politică creat atunci, şi-au făcut simţită prezenţa Delapidatorii, un grup infracţional organizat, la început, care au devalizat încet şi sigur întreaga economie şi industrie, corupând şi mituind, miniştri, poliţişti, magistraţi, pe unii cumpărându-i cu funcţii şi/sau bani, pe alţii şantajându-i doar, astfel încât şi-au pus în aplicare planul lor diabolic de ruinarea ţării…!!!

Cine sunt Ei??? Aproape inutil să le dau nume, pentru că majoritatea dintre noi îi ştim şi îi cunoaştem, le-am văzut fetele de tristă amintire şi le mai vedem şi azi adesea, pe posturi de televiziune, în articole de presă, pe afişele electorale, pe scene improvizate, făcându-şi apariţia cu diverse ocazii în mulţime, interpretând roluri de mâna a treia şi de figuranţi, într-un show interminabil de prost gust şi chiar vulgar….!!!

Aşa ne-am ‘’deşteptat’’ în primii zori de zi, ai democraţiei noastre originale şi aşa au pătruns tot mai adânc în societatea românească o nouă ‘’castă’’ socială…”Delapidatorii”care şi-au întins tentaculele în toate instituţiile statului şi în toate sferele economiei naţionale. Aşa s-au înmulţit şi şi-au mărit echipa cu parteneri lor, fii/fiice, nepoţi, veri, cumetri, şi tot neamul lor şi tot aşa au ajuns astăzi o mare familie de delapidatori ai averii naţionale, fără scrupul şi fără discernământ. Cine? şi mai ales Ce? şi Cum? Vor mai putea fi opriţi şi stârpiţi?? Acţiunea lor sau mai degrabă acţiunile lor au o singură încadrare juridică, de trădare a intereselor statului şi de subminarea economiei naţionale!!!

Şi totuşi, şi astăzi după 26 de ani, tot Ei, delapidatorii sunt la putere, şi încă fac legea în România!!! Chiar dacă în aparenţă se poate  spune că suntem din ce în ce mai conştienţi de răul făcut de aceşti duşmani ’’nevăzuţi’’ dar foarte resimţiţi în viaţa noastră, totuşi nu avem sorţi de izbândă în faţa lor. Şi-au întins atât de adânc tentaculele în viaţa noastră cotidiană încât aproape că ne-am obişnuit cu aşa situaţie, încât nici chiar vecinul de bloc sau trecătorul de pe stradă, nu ar mai înţelege….”Pen’ce să-i dăm jos bre, sunt şi ei oameni… şi mai greşeşte omul…???!!!!”

Aşa o fi, dar la noi cine greşeşte nu plăteşte!!! Sau, greşeşte unul şi plătim noi toţi, că aşa-i în democraţia noastră originală…Unul delapidează o bancă, sau produce evaziune fiscală de zeci de mii de euro, ori încasează milioane de euro comisoane iar nouă, celorlalţi ne sunt tăiate drepturile salariale pe motiv că nu sunt bani la buget…!!!

Unii au obţinut în doi, trei ani de serviciu în slujba statului, averi măsurate în vile, terenuri şi maşini de lux pentru toată familia, iar noi ceilalţi abia ne putem achita ratele la bănci şi facturile lunare….!!!

Aşa-i în democraţie şi în capitalism, ne transmit tot ei, pe surse, cei sătui, privindu-ne de sus din balcoanele vilelor de lux, aşa e peste tot sunt şi bogaţi şi săraci….!!!! O altă fumigenă trasă în direcţia prostimii. Aşa o fi dar, nu în democraţiile ţărilor dezvoltate unde acolo, cât de cât, se aplica legea şi tot acolo pentru o evaziune cât de mică ai şansa să stai la puşcărie ori pentru comisioane ilegale şi/sau pentru delapidări din bugetul de stat la fel, înfunzi puşcăria ani grei… Aşa este într-un stat de drept şi nu într-un stat confiscat de către o castă de delapidatori, precum în România!!!

În al douzecisisaselea an al pseudodemocraţiei, România se afla în coada clasamentului ţărilor fostului bloc est-comunist cu cele mai multe proiecte ratate, fără nici o autostradă, Est-Vest şi/sau Nord-Sud, cu monopoluri asupra energiei, încă, cu zeci de afaceri ilegale acoperite cu legi cu dedicaţie…cu un sistem fiscal greoi şi rigid, cu un sistem de sănătate publică aflat în comă profundă, cu o economie semi-ingheţată unde doar marile tunuri şi ţepe merg bine, în rest sfera serviciilor este aproape inexistentă, s-a vândut şi se vinde tot în continuare, materie primă, lemn, energie, petrol şi gaze, terenuri şi clădiri….mai nou se vinde bine materia cenuşie şi se face intens trafic cu orice, inclusiv de carne vie…!!!!

Suntem în apropierea zilelor ce au definit şi pecetluit soarta romanilor, a zilelor de tristă amintire pentru noi toţi, al celebrului şi nu mai puţin fatidic, 22 Decembrie, când după un bilanţ sumbru, avem tot mai puţine motive să celebrăm această zi, că o zi a redobândirii libertăţii noastre….!!!! Libertatea de a vorbi în van, libertatea de a nu putea face ceea ce ne place şi ce ne dorim, fiind constrânşi în continuare de un sistem legislativ haotic, stufos şi interpretabil, de regulă împotriva noastră;  Constrânşi financiar, avem preţuri europene dar plătiţi cât să nu mori de foame; Libertatea de a prinde criminali, violatori şi infractori de rând şi de ai elibera a doua zi, pentru bună purtare…!!! Libertatea de a nu avea o justiţie corectă; Libertatea de a nu putea alege în funcţii publice oameni profesionişti ci doar lichele, boschetari şi lingăi; Am avut şi avem libertatea de a ne vinde tara, pe nimic, iar acum ne întrebam: De fapt ce ne aparţine nouă romanilor??? Ce ne reprezintă la nivel naţional, când de fapt au fost vândute toate sursele şi resursele energetice, bogăţiile solului şi subsolului românesc, aparţin acum unor companii străine, pădurile, pamnâturile şi apele au fost şi sunt înstrăinate… ??!!!!

Acum la 26 de ani de pseudodemocraţie, globalizare şi neocomunism, mă întreb şi întreb: De fapt care sunt proprietăţile statului Român??? Pe ce se mai bazează România în prezent, din punct de vedere economic şi financiar???!!!!

Noi cetăţenii români, ce lăsăm moştenire copiilor, copiilor noştri???!!!

 

Lasă un răspuns