ELECTORALIA 2016…!!!

      Anul 2016 a debutat lent şi nesigur în politică. Aceasta încetineală, prevesteşte parcă liniştea dinaintea furtunii. În mod special anul acesta deoarece este un an crucial, anul electoral 2016…!!!

Nimic nou sub soare. “Aceeaşi Marie cu altă palarie”’ așa cel puţin se vede şi se simte. Vom avea parte în continuare de acelaşi tratament. Acelaşi circ din campaniile electorale, semn că nu am învăţat nimic din cele trecute…!!!

Vom avea parte de aceleaşi liste de candidaţi, propuşi de infractorii politici aflaţi mereu la butoane. Aceiaşi candidaţi, “selectaţi” doar pe criterii de gaşcă şi clan politic, adunaţi de prin boscheţi şi bordeluri, reformaţi după algoritm politic, iar noi românii, nu vom beneficia decât de dreptul de a vota pe unul sau pe altul dintre ei.

Nici un fel de selecţie pe baza experienţei profesionale şi/sau pe simple testări cel puţin de cultura generală, nu mai vorbim de Management, o limbă străină sau test psihologic şi de sănătate mintală…!!!

Aşa se perfigureaza şi acest an electoral. Băieţii “deştepţi” vor să-şi păstreze cu orice preţ privilegiile dobândite, iar loteria locurilor eligibile pe liste de candidaţi, va avea o mare căutare. La câte beneficii şi-au permis să-şi obţină ‘’aleşii neamului’’ e normal să urmeze o bătălie pentru scaunele călduţe ale acestor funcţii. E şi normal ca şi preţurile lor să crească…doar este inflaţie. Dacă pentru un post de primar şi/sau consilier local erau preţuri, în vechea legislatură, de la câteva mii de euro ajungând şi la 10 000 de euro acum, cu salariile enorme şi cu pensile şi mai nesimţite, accesul pe liste electorale va creşte la cel puţin dublu…, Iar dacă la parlamentari era de la 10 000 în sus acum se va tripla!!!

Desigur, toţi vor spune că aşa-i în capitalism….!!! Sigur că aşa este, însă doar în capitalismul / socialist din România. În capitalismul adevărat, totul se ghidează după alte criterii, total diferite decât la noi.

În România anului 2016, încă sunt la comandă mercenarii politici, puşi în solda unor foşti agenţi SIE şi foşti secretari ai PCR, numiţi azi mai pompos, “Baroni locali”.

Funcţia, de activist PCR, a rămas însă a fost schimbată firma cu cea de baron local… Totul este într-o singură mână, cea a Primarului, Preşedintelui de CJ şi nu în ultimul rând a preşedintelui de partid, în special al partidului aflat la putere.

Jocurile sunt făcute deja, miza este mare, locurile pe liste de partid aproape ocupate, iar pentru cele vacanţe încă se negociază preţul lor!!! Asta este capitalismul autohton, original, made în România.

Acum deja am intrat în linie dreaptă, pe ultima sută de metri şi încă nu avem nici o certitudine a schimbării în mai bine. Deşi toată presa prezintă de ani buni, nume sonore de mercenari politici, deşi se ştiu şi sumele jefuite din buget, avem în continuare o propagandă politică a acestor indivizi, plimbaţi pe la DNA şi prin penitenciare, tot din banii noştri, de ani de zile. Unii dintre aceşti au şi fost eliberaţi pentru bună purtare şi/sau pentru că au creeat “opere stiintifice” prin puşcarii, însă banii prăduiţi din visteria statului, tot nu au fost recuperaţi… Nu m-aş mira deloc, că exact aşa cum s-a promulgat legea pensiilor nesimţite, tot aşa să se promulge şi o lege reparatorie pentru infractorii politici, să li se ştergă datoriile faţă de ţara şi în acelaşi timp să li se dea şi despăgubiri de la stat, pentru rele tratamente şi ştirbirea imaginii publice…!!!  Asta ar fi cireaşa de pe tort (sau de pe coliva noastră) !!!

Prin urmare avem o disoluţie a instituţiilor statului, şi când, instituţiile statului sunt supra populate cu infractori şi excesiv politizate… Nu există pedeapsa de muncă silnică în folosul comunităţii. Aici  am avea mii de locuri de muncă vacanţe,  gratis.

Avem zeci de şosele de reparat sute de kilometri de şanţuri de săpat, îndiguiri şi decolmatări de râuri, reâmpăduriri şi plantari de arbori şi alte zeci de proiecte de realizat cu bani puţini în folosul comunităţii şi de ce să nu fie realizate prin penitenciare….???  Şi totul cu respectarea drepturilor omului. Cine doreşte condiţii mai bune în celulă, poate să le câştige prin muncă. Cine nu, poate beneficia doar de “confortul” minim garantat de stat. Dar, în prezent se ştie, lucrurile stau foarte diferit. Deţinutul are ‘’drepturi’’ mai mari decât un pacient în spitale.

O parte asigurate de stat, o parte asigurate de către deţinut(dacă îşi permite). Totul este free. Mâncare bună, îngrijire bună, ziare, reviste şi TV, căldură, cazare aproape tip hotelier…!!! Păi la aşa condiţii cine se mai teme de puşcărie??? Ba, peste toate se beneficiază şi de reducerea pedepselor, pentru bună purtare!!! Pentru creaţii literare…etc… Şi aşa ne pomenim cu infractorii în libertate, mai şcoliţi şi mai periculoşi…!!!

Dar, revenind la tema electorală, deja a început numărătoarea inversă… deja mercenarii politici strâng rândurile şi se pregătesc pentru alte adoptări de legi… reparatorii pentru Ei, pe final de mandate. Mai au de jefuit câte ceva de la stat, de la noi toţi… Este inutil să mai amintesc cum a ajuns Parlamentul României, mai ceva decât Marea Adunare Naţională. Căptuşită cu infractori tupeişti şi care dacă s-ar putea ar legifera şi moştenirea scaunelor lor şi a funcţiilor şi asta fără ca noi cetăţenii să mai putem interveni. “Ei”si-au creat imunităţi şi legi pentru ai proteja de efectul legilor votate de “Ei”… Statul de astăzi nu mai are control şi nici autocontrol, mai rău ca în Evul Mediu. Cine se pricopseşte cu o funcţie de “ales al neamului” se consideră alesul divinităţii şi cine intră în parlamentul ţării, se poate considera că a intrat într-un templu al nemuririi…!!!

Ce ne împiedică să demarăm, de exemplu, o campanie de strângere de semnături, on line, pentru amendarea în regim de urgenţă a legii electorale, cu un articol prin care să se prevadă câteva condiţii obligatorii de îndeplinit, pentru candidaţii propuşi de partide şi anume că aceştia să fie testaţi on line, pe un program naţional, precum testele de la şcoala de şoferi, şi să cuprindă minim 100 de întrebări. Testele să aibă afişarea rezultatelor pe loc cu menţiunea admis/respins în funcţie de răspunsurile date… Să fie cel puţin 3 teste, de cultură generală, de management şi de o limbă străină la alegere, în afară de testul psihologic şi de sănătate mintală. Cu grade de complexitate diferită în funcţie de opţiunea dorită de a ocupa o funcţie în stat (Primar de comună, de oraş, municipiu, parlamentar… etc). Abia după trecerea acestor teste şi cu punctajul lor făcut public, candidaţii să aibă liber de a fi aleşii neamului…Măcar şi atât şi tot ar fi o selecţie a candidaţilor. În afară de a-şi dori o funcţie în stat, bine plătită, “Ei”ce altceva ne oferă în schimbul votului??? Nimic, absolut nimic, decât jafuri şi oprimări.

Desigur, vor fi mulţi cei care s-ar împotrivi din prima, acestor reglementări, iar pentru mulţi ar părea o utopie, ce în mod sigur nu vor fi puse în practică în România anului 2016!! Acum unii dintre noi s-ar mulţumi, măcar să se interzică accesul pe listele electorale, a celor care au condamnări definitive, fie ele şi cu suspendare şi/sau a celor cu mai mult de două mandate consecutive!!!

Aşadar, mereu trebuie să avem în vedere că stă în puterea noastră să schimbăm radical această situaţie. Trebuie să “luptăm” cu acest sistem politic şi să-I înfrângem cu propriile lui arme. Cu toate că este o luptă inegală/ilegală şi sbversiva.Dar, ce este legal şi corect în România de azi??? Trebuie să ne impunem prin perseverenţă şi acţiuni inteligente, printr-o opoziţie reală şi incisivă, chiar dacă ar fi la limita legii… A legilor lor, pentru că acolo am fost forţaţi să ajungem.

Fără teamă şi ezitare, pentru că tot aşa o fac şi “Ei”, n-au teamă de efectul legii asupra lor şi nu ezită nicicum, să ne terorizeze, să ne enclavizeze, făcându-ne sclavi în propria noastră ţară!!!

Lasă un răspuns