STATUL IRESPONSABIL!!!

 Partea a-III-a

  Guvernul şi Parlamentul….Un monument de corupţie şi de infracţionalităţi, centrul operaţional al economiei subterane… O îmbinare total nefericită, între haos generalizat şi jefuirea banului public. Un adevărat sistem naţional infracţional…!!!

Guvernul ar trebui să funcţioneze ca şi un administrator al averii naţionale. Iar, primul Ministru, Managerul General al ţării…De la resursele energetice şi până la resursele umane. Iar răspunderea pentru aceasta să fie exemplară. În realitate nu se întâmplă deloc aşa.

Nici o instituţie publică nu militează pentru bunăstarea cetăţeanului şi pentru grija faţă de nevoiele şi necesităţile acestora….Eşti bolnav, mare păcat, guvernul nu are bani pentru tine, pentru starea ta de sănătate…Nu sunt bani, nu sunt nici responsabilităţi pentru a avea o populaţie sănătoasă!!! Ai copii şcolari…Ghinion…Educaţia este în comă, în haos şi insuficient pregătită pentru educarea copiilor noştri!!! Ai probleme cu justiţia?? Ai şi mai mare ghinion… Aici iţele dosarelor pot rămâne definitiv încuracte şi nici chiar CEDO nu le mai poate da de capăt… Aici domneşte corupţia, mita, erorile judiciare şi tot aici nimeni nu răspunde…!!!N-am auzit până acum de judecători condamnaţi definitiv şi/sau revocaţi/demiși din funcţii, pentru erori judiciare şi/sau pentru penalităţile acordate României la CEDO, în astfel de cauze….Aici nu plăteşte judecătorul care ia şi mită şi salariu nesimţit de la stat. Astfel de penalităţi le plăteşte STATUL, adică noi toţi…!!!! Ca şi cum statul român a produs acele erori judiciarei şi nu judecătorii/magistraţii!!! Cine Răspunde???? Nimeni!!! Adică noi toţi!!! Ministerul Public, un alt monument de corupţie. Se fac anchete, dosare şi rare ori se definitivează dosarele cu pedepse legale şi normal instituite pentru criminalitatea socio-economica!!! Multe dosare sunt păstrate pentru şantaj politic!!!

Nu mai vorbim de sistemul penitenciarelor din România, un alt fel de stat în stat. Aici avem închisori vechi din vechiul regim şi tot aici avem şi reglementări vechi… Şeful închisorii este micul dicatator. Subordonările aici nu au nici o legătură cu legile din afară. Aici se aplică rapid regula celui mai puternic, atât fizic cât şi material şi tot aici, încarceratul are drepturi peste drepturi… la linişte, la sănătate, la odihnă, la şcoală, la psiholog…etc,etc. Doar dreptul de a-şi ispăşi pedeapsa la muncă silnică nu este prevăzut niciunde…!!!

Acum voi fi întrebat: Unde să mergă la muncă???? Păi, normal că nu avem. Pentru că statul condus de infractori nu a prevăzut pedepse drastice, pentru infractori, adică tot pentru Ei!!! Nu avem locuri de muncă nici în economia naţională, dar pentru delicvenţi?? Apoi penitenciare noi nu se doresc a fi construite, aşa cum sunt în alte state civilizate, cu celule de maxim 2 persoane, nu cum sunt acum de 20-40 de persoane… Privarea de libertate trebuie să fie o lecţie spre îndreptarea celui pedepsit şi nu lecţii pentru perfecţionarea stilului de a acţiona în infracţiuni!!! Unde mai punem că drepturile omului, se respectă cu sfinţenie pentru cei încarceraţi, mai ceva decât drepturile cetăţeanului corect şi cinstit, din afară penitenciarelor!!! Iar dacă eşti cuminte şi ascultător, poţi fi eliberat pentru bună purtare şi/sau dacă promiţi că nu mai faci infracţiuni, iar mai nou, dacă poţi produce „maculatură literară şi ştiinţifico-fantastică….” Ai de asemenea reducerea pedepsei!!! Până şi cei mai odioşi infractori din lumea întreagă sunt invidioşi de asemenea inepţii legislative din România, ba chiar unii şi-ar dori o ispăşirea a pedepsei prin „Sitemul penitenciar” din ţara noastră…!!! Responsabil??? Nimeni!!!!

ANAF-ul, o altă instituţie blocată de propriile sale organigrame stufoase şi încâlcite. Amenzi neâncasate zac la primarii şi care nu pot pune în aplicare corect legi şi reglementări specifice pentru executarea silită şi/sau pentru munca în folosul comunităţii…!!! Acelaşi haos, ineficiență şineprofesionalism!!!

Imposibilitatea recuperării sumelor datorate de restanţieri la stat…Lipsa unei baze de date naţionale, pentru urmărirea datornicilor în toată ţara…!!! Etc…Incapacitatea recuperării marilor datorii şi imputaţii de la cei care au delapidat ţara şi care se ştiu deja…. A celor 2(Două) miliarde de euro, jefuiţi din bugetul nostru….Numai să facem un efort de gândire, la câte nevoi sociale ar fi necesari, măcar jumătate din aceşti bani încasaţi la buget, recuperaţi…!!!

Statul este incapabil să obţină executarea silită a pricipalelor partide politice, car au deja conturile blocate şi care însumează o datorie către stat de  12 mlioane de euro!!!! Însă acum aceste partide, cele care ne guvernează viaţa la propriu: PNL, PSD, UNPR, PDL…etc, etc…cer clemență invocând incapacitatea folosirii sumelor aflate în conturi blocate şi neconfiscate….Câtă ipocrizie, cinism şi cât tupeu, după ce au devalizat bugetul statului, tot Ei, politicienii solicită acum, anularea datoriilor către stat!!!! Până aici s-a ajuns!!!!!

Responsabil???? Nimeni!!!!

Într-un recent raport al Curţii de Conturi a României se arată clar şi comfirmă  că există o delapidare din buget de aproximativ 2(două) miliarde de Euro. Bani care nu se regăsesc nicăieri în documentele contabile ale ţării!!!!

Deficit imens în visteria statului…Responsabili???? De această dată există şi responsabili. Toţi Politicienii ţării, indiferent de partid politic şi de funcţii deţinute. Statul Român, prin instituţiile arătate mai sus, nu reuşeşte sau nu doreşte, să recupereze aceşti bani de la Marii Delapidatori ai ţării unii dintre aceştia(doar o mică parte) sunt deja anchetaţi la DNA, alţii sunt condamnaţi iar alţii deja eliberaţi pentru „bună purtare”…adică pentru jefuirea banului public şi încă nerecuperat….!!!

Cum poţi cere TU STAT ROMÂN, ca cetăţeanul să-ţi respecte legile şi/sau reglementările în vigoare, dacă nu poţi să-ţi respecţi cetăţenii prin a ţine sub control, uriaşele delapidări din banul public??? Cum poţi cere să achite cetăţeanul de rând, toate dările la stat când, Tu STAT, nu poţi recupera datoriile marilor delapidatori ai statului şi pedepsirea lor????

Responsabil??? STATUL IRESPONSABIL!!!!

Mai toate aceste instituţii arătate mai sus, sunt interconectate şi ale căror interese se intersectează într-un singur punct…Politica Românească!!

O imensă caractita ale cărei tentacule se întind peste toată ţara şi în toate domeniile vieţii socio-economice şi financiare. Anul acesta ar putea fi şi anul decisiv al retezării acestor tentacule ale caractitei din politica românească.

Trebuie doar să cerem imperativ, politicienilor să ne respecte cerinţele, asta în timp ce Ei vor dori voturile noastre. Deasemenea trebuie să le impunem acestora să respecte legea, şi mai ales să o aplice fără concesii. Şi mai mult, să dea banii înapoi la stat, pentru că altfel degeaba mai candidează!!! Cine-şi mai doreşte astăzi să aibă nişte şefi infractori??? Cine mai  crede azi că cele două miliarde de euro vor putea fi recuperate de la aceiaşi gangsteri din instituţiile statului??? Nimeni nu ne poate convinge,  că pentru acoperirea lor, până la urmă, tot noi vom fi cei care vom plăti…dacă nu reuşim să schimbăm radical sistemul!!!

De ce instituţiile statului, prin şefii lor numiţi politic, nu pot administra propriile lor fonduri şi propriile lor valori şi resurse materiale??? De ce să nu răspundă cei care au ocupat acele funcţii şi care au înregistrat pierderi, pe care mai apoi nu le-au recuperat??? De ce politicienii care-şi doresc funcţii şi care mandat de mandat, se înscriu benevol în cursa electorală, pentru aceste funcţii, nu-şi asumă responsabilitatea şi pentru pierderile provocate???? De ce nu aplicăm şi noi sintagma: „Cine greşeşte plăteşte” indiferent de grade, funcţii, etc. Şi de ce acceptăm mereu, să greşească unul şi să plătim noi toţi…????

Au greşit, au delapidat statul de miliarde de euro, să plătească Ei, partidele lor care i-au promovat, gașca lor cu care au împărţit banii…De ce să plătim Noi Toţi????!!!!!

Corect şi cinstit ar fi, că acele partide care înregistrează restanțe mari la plata impozitelor şi taxelor, cum sunt cele menţionate mai sus, să nu poată intra în cursa electorală, decât după achitarea acelor sume imense către stat!!!! Pentru că, banii sunt tot la Ei…!!!!

În acest an electoral, STATUL, reprezentat de toate funcţiile politice ocupate şi de toate partidele politice, trebuie să-şi asume întreaga răspundere pentru marile pierderi financiare, în special, şi materiale în general. Este anul în care noi toţi trebuie să-i responsabilizăm, să le refuzăm orice compromisuri atunci când ne trec pragul cu căciula în mână, pentru a ne cerşi voturile. Noi i-am votat şi i-am tolerat aşa mereu, iar Ei politrucii ţării odată ajunşi în scaunele puterii, ne-au jefuit şi ne-au oprimat transformându-ne în sclavi moderni, tratându-ne cu dispreţ….Dar astăzi, constatăm cu stupoare că politicienii ţării sunt de fapt „Inamicul Statului” adică…inamicii noştrii!!!

Și atunci…Tot pe Ei să-i VOTĂM???!!!

Lasă un răspuns