mie. ian. 20th, 2021

    Zilele acestea am citit în presa naţională un amplu articol, care sugera, prin autorii săi (analişti politici/sociologi), cum că noi romanii suntem atinşi de acest sindrom.

În esenţă, ni se explica tuturor cititorilor, ca acest sindrom se traduce printr-un comportament aparte al alegătorului roman, care se comportă la urne asemenea unei victime ataşate de abuzator.

Prin urmare, aceşti analişti, prefer să nu dau nume, fac acest portret robot al electoratului din ţara noastră, inducând cumva faptul că tot Noi suntem de vină pentru acest comportament. Până la un punct pot fi de acord cu aceste afirmaţii, dar să fim mereu doar noi acuzaţi de faptul că suntem ataşaţi de aceiaşi politruci care conduc sistemul, deja este prea mult.

Deranjant este faptul că în sub text, se ingerează ideea că toţi romanii prezenţi la urne, sau aproape majoritatea, votăm în turmă şi că în final, nu avem ce să facem deoarece suntem atinşi de acest sindrom!!!

Nimic mai fals şi eronat!! Acum fie aceşti analişti, „diplomaţi şi iluminaţi” fac jocul sistemului, dezinformând şi manipulând cititorul, fie au rămas la o sumară şi precară analiza pe care o şi publică….!!!

Autorii articolului, bat monedă pe faptul că electoratul este cumva reticient la schimbare, mai ales la schimbarea unor aleşi/candidaţi, preferând să rămână pe funcţii aceiaşi politicieni infractori, justificând uneori această atitudine cu celebrele fraze:

„Nu-i cunoaştem bine, nu ştim cine sunt (candidatii noi n.r.). Ăsta măcar e sătul, vin alţii şi mai flămânzi sau al „răului cunoscut“, ori şi mai bine, E omul cu sistemul“ , aşa încât rămân în funcţii aceiaşi primari, pentru că în special pe aleşii locali se fixează analiza, spuneam aceiaşi care dobândesc „N” mandate.

Aşa avem aleşii locali, dar şi cei din parlament au aceiaşi „soartă”, care par să moştenească fotoliile călduţe, unii chiar mor pe funcţii, fără a mai fi schimbaţi vreodată.

„Nu e problema lor că ei candidează, ci e a electoratului. Nu e a celui care cere, ci a celui care oferă. Cred că despre asta e vorba. Chiar dacă au 2-3 mandate şi probleme cu legea, ei se prezintă în faţa electoratului şi surpriză: electoratul îi votează!“… Acest gen de fraze şi de analize socio-politice sunt peste tot în acel articol. Deci se sugerează clar că, doar noi cei mulţi împinşi la vot, suntem vinovaţi!!!

Dincolo de tot acest subiect al unei analize, cel puţin superficiale, aceşti ‚,analişti politici”, nu suflă o vorbă despre marile erori şi lacune ale legii electorale, cea care în esenţă menţine pe funcţii, aleşii neamului, indiferent de statut politic, de comportament moral şi etic, de starea lor de legalitate în care se afla la un moment dat.

Prin urmare, acest articol analiza face mai mult rău decât bine şi pare, de departe, a fi comandat politic, pentru a demonta evntualele abateri de la o conduită normală, a electoratului şi de a nu îmbrăţişa cumva ideea de schimbare, sugerând să rămânem apatici şi demoralizaţi, insistând pe molipsirea de acest grav şi incurabil „sindrom Stockholm“, de care se pare că nu vom avea scăpare…!!!

Este încă o dovadă în plus, cum sistemul politic, manipulează şi dezinformează marea masă de votanţi, direct prin mass-media…

Bolnavii acestui sistem sunt chiar Ei, politrucii infractori ai ţării şi pe care noi toţi ar trebui să punem umărul să-i tratăm serios, schimbându-i cât mai des cu putinţă, chiar din fotoliile lor călduţe direct în mobilierul sumar al celulelor din puşcării!!!

Am atras atenţia, şi cu alte ocazii, despre pericolul pe care-l reprezintă, marile erori şi lacune, intenţionat strecurate și menținute în legea electorală, unele dintre aceste fiind în totală contradicţie cu, Constituţia României, aşa cum este acesta concepută acum!!!

Moral, etic şi legal ar fi să fie amendată, legea electorală, cu articole în care să se prevadă în mod expres, imposibilitatea unor candidaţi de a deţine mai mult de două mandate, iar la cel de-al doilea mandat, să aibă acces doar dacă a avut activitate cu implicare în sfera socio-economică, dovedită prin proiecte şi activităţi concrete şi viabile… Nu mai vorbim de accesul pe liste electorale a oricărui cetăţean, indiferent de studii, experienţa profesională, de capacitate psihică şi intelectuală, de morală şi etica nici nu mai vorbim… Şi asta fără a se aduce atingere dreptului de a fi ales al oricărui cetăţean. Da! Dar să fie aleşi dintre cei mai buni, în domeniul lor de activitate. Eu cetățeanul de rând îmi doresc să aleg în funcții de conducerea statului, pe cei mai valoroși și experimentați dintre candidați….

Din acesta cauză am ajuns un Stat condus de oameni de mâna a doua, a treia şi chiar a patra. Culeşi din cele mai de jos straturi sociale, ajung astăzi în parlament şi în ministere, conduc cele mai importante instituţii ale statului, iar apoi ne mirăm că suntem falimentari şi ruinaţi. Apoi mai avem şi legea înfiinţării Partidelor Politice, o jegoasă implementare a unei conduite morale şi legale. Să poţi înfiinţa un partid cu doar trei semnături, este iarăşi o manipulare grosolană a cetăţenilor… Cât mai multe partide cu atât mai multă ceaţă şi ape tulburi, în mintea românilor!! Să înfiinţezi un Partid politic, cu doar trei semnături, care poate ajunge în parlamentul ţării, în timp ce pentru un candidat oarecare se cere 200 de semnături pentru a i se valida candidatura…!!!!

Nu! Noi romanii, nu suntem deloc atinşi de acest „sindrom Stockholm“…!!! Nouă ni s-a injectat acest potenţial sindrom, şi de care mereu ni se aduce permanent în atenţie, că suntem incurabili şi prinşi în propria noastră capcană din care ar fi imposibil de evadat!!!

Dimpotrivă, toate acestea ar trebui să ne întărească convingerea că suntem marea majoritate, foarte sănătoşi, viguroşi şi că oricând suntem capabili să provocăm o schimbare radicală. Avem nevoie doar de o scânteie care poate aprinde focul purificator, prin care am putea scăpa de toţi viruşii potenţiali…!!!

Sandu Viorel


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

magazincritic

By magazincritic

Administrator

Lasă un răspuns