LEGEA ELECTORALĂ, O LEGE ANTIROMANEASACĂ!!!

  Am atras mereu atenţia asupra legii electorale actuale, aşa cum este ea emanată de Politrucii sistemului politic actual. O lege pur atiromânească, antidemocratică cât şi împotriva tuturor libertăţilor şi drepturilor cetăţenilor!!!

Este legea prin care sistemul politic infracţional din România îşi păstrează privilegiile şi îşi consolidează puterea politică, fără că naţiunea (cetățenii), să poată interveni pentru a corecta eventualele abateri de la o normalitate, a oricărui sistem politic şi democratic.

Această lege în fapt blochează orice tentativă de a sancţiona derapajele clasei politice, sabotând în ultimă instanţă dezvoltarea societăţii în ansamblul său.

Nu trebuie să uităm, ca actualul sistem politic, pe care am fost obligaţi să-l acceptăm, se bazează pe scheletul defunctului aparat al PCR cât şi al Securităţii Statului, dar şi pe o structură legislativă asemănătoare cu cea din vechiul regim. Astfel toată legislaţia croită după ’90, a fost emanată încât să păstreze noile structuri politice şi să perpetuieze un cadru legislativ semidictatorial, unde există doar o iluzie de libertăţi democratice.

Prin urmare şi legea electorală se mulează pefect în acest scenariu apocaliptic. Cel mai elocvent exemplu pe care ni-l serveşte această lege este însuşi faptul că noi cetăţenii, suntem sclavii acestui sistem politic, întrucât nu avem în acest moment nici o pârghie de a schimba radical clasa politica, în principal, deşi avem un parlament total corupt şi infracţional şi care lupta pe faţă împotriva propriului electorat şi propriei naţiuni, spuneam că, nu putem interveni pentru a dizolva parlamentul şi pentru a provoca alegeri anticipate…!!! Nu există nici o reglementare legislativă şi juridică pentru a proceda astfel, deşi situaţia socio-economică şi politică o impunea de foarte mult timp.

Dramatic este şi faptul că nici după actualele alegerile parlamentare, nu vom avea un Parlament mai curat şi mai eficient. Ştim déjà că acum parlamentarii caută cu disperare “soluţii” de a bloca anchetele DNA asupra lor, iar de foarte curând “aleşii neamului” au respins decizia validată printr-un referendum, de a reduce numărul de parlamentari…!!! Inutil să mai reamintesc despre celebrele şi nesimţitele drepturi băneşti, pensii şi salarii inimaginabile, în totală lipsă de bun simţ şi de respect faţă de electoratul care i-a votat şi le-a parafat accesul la fotoliile călduţe…!!!! La fel de inutil, dar necesar, ne amintim de zeci de legi şi proiecte legislative cu dedicaţie în favoarea unor grupuri de interese, infracţionale şi care au favorizat devalizarea ţării şi deposedarea de toate sursele şi resursele vitale ale naţiunii române…!!! Aşadar, Parlamentul este epicentrul tuturor fărădelegilor şi tuturor acţiunilor infracţionale, leagănul mafiei româneşti şi totuşi… şi totuşi, acest cancer al societăţii româneşti, rămâne de neatins de nici o formă a schimbărilor democratice în special de legile emanate de către această structură ce cangrenează ţară!!! Prin analogie putem face o paralelă între Marea Adunare Naţională, din vremea Comunismului şi Parlamentul României de astăzi. Avem aici o serie întreagă de similitudini, dar de departe cea mai potrivită este aceasta: Şi una şi celalata entitate au fost şi sunt la fel de dăunătoare şi de neatins. Aşa se face, ca politcienii odată ajunşi în acest leagăn al infracţionalităţii şi corupţiei naţionale, se cred şi se văd în adevăratul sens al cuvântului, inamovibili şi de neoprit. Aici în Parlamentul ţării, se văd ocrotiţi şi apăraţi de propriile lor legi antidemocratice. Tot aici sintagma ”Nimeni nu e mai presus de lege” nu se poate aplica şi Parlamentarilor, unde minciuna, înşelăciunea, fraudă, corupţia, delapidarea banului public cât şi alte zeci de infracţiuni, sunt de fapt obiectul muncii parlamentarului…!!! Unde mai punem ca Parlamentarii nu-şi respecta propriul lor program de lucru, când într-o saptămnă lucrează maxim 3 zile consecutiv, dar sunt pontaţi pentru 7 zile, cu tot cu munca din teritoriu, unde de fapt nici nu o fac. Întâlnirile din teritoriu sunt de regulă, pentru propriile lor afaceri, pentru gaşca de partid şi pentru distracţii, însă pentru tot acest program de “lucru” sunt răsplătiţi regește… Mii de euro salariu plus diurna, plus transport, plus cabinet parlamentar asigurat, plus, plus ‘N afaceri chiar de milioane de euro… La un aşa mandat de parlamentar cum ar putea să renunţe şi să se supună legilor şi votului de Veto al cetăţenilor???!!!

Revenind la subiectul în discuţie, constatăm cu stupoare, ca prin legea electorală suntem impuşi/obligati, cu dreptul doar de a alege şi de a le parafa politicienilor, funcţiile şi locurile pe care le pot ocupa în stat, fără posibilitatea reală de a putea interveni cu dreptul de Veto asupra Parlamentului şi/sau asupra unor candidaţi şi ocupanţi vremelnici ai acestor posturi călduţe.

Pentru cei care mai încearcă astăzi, o palidă apărare a acestei legi şi a sistemului politic, trebuie să precizez principalele lacune şi erori legislative antidemocratice…

Accesul pe listele electorale a tuturor candidaţilor se face la liber, prin numirea lor de aşa-zişi lideri de partid, fără a fi o reală concurență, fără o eventuală evaluare a capacitaților lor intelectuale şi psihice… etc. Aşa ne-am trezit astăzi, cu zeci de indivizi candidaţi şi chiar ocupanţi ai unor funcţii în stat, indivizi adunaţi de prin periferiile cele mai jegoase ale societăţii, şmenari, boschetari şi tot felul de interlopi…!!! Marionete perfect coruptibile, şi executanţi fideli!!

Tot în acest context legislativ, avem şi validarea alegerilor indiferent de prezenţa la urne, avem şi vom avea aleşii neamului fără a fi reprezentativi pentru majoritatea populaţiei. Mai précis candidaţii aleşi să reprezinte ţara şi comunităţi întregi,  cu doar 20-30% din voturi!!! Orice s-ar spune, indiscutabil este o prevedere antidemocratică si anticonstituțională…!!! O minoritate de infractori este validată să conducă o majoritate… Este inimaginabil ce se intamplă sub nasul nostru!

Dar care este sub-textul acestei lacune legislative?? Indiferent de prezenţa la vot, va avea câştig de cauză cei puşi şi numiţi pe liste de partid, pe locurile cele mai eligibile, adică 1,2 sau 3. Prin urmare Liderii Politrucilor politici ştiu sigur pe cine mizează să câştige alegerile, de aceea şi menţin aceste aspecte legislative….chiar dacă sunt antidemocratice. Asta este ca şi cum ai alcătui clasamentul unei competiţii, chiar înaintea derulării sale.

Nu mai vorbim de faptul că, Ei politrucii țării, tot prin legea electorală și-au asigurat „N„ mandate in funcții de stat. Știm deja cu toții, cazuri concrete de aleșii neamului, cu 3, 4 și 5 mandate, ca și când aceștia ar fi superdotații și geniile României!!! Genii, posibil, dar în sfera infracționalității…!!!!

Astfel, celebrul citat din Thomas Jefferson:Când politicienii se tem de cetăţeni, e democraţie. Când cetăţenii se tem de politicieni, este dictatură” este practic aplicabil la români. La noi politicienii nu se tem de cetăţeni, nici vorbă de aşa ceva, politicienii îşi fac jocul lor murdar chiar pe faţă, mai nou, ştiut fiind faptul că nimeni nu-i va deranja, nici votul împotriva lor, nici efectul justiţiei… În schimb, noi cetăţenii suntem terorizaţi de efectul tuturor acţiunilor politicienilor. Trăim cu teama în suflet, neştiind clar ce reglementări legislative, antidemocratice şi anti-libertăți cetăţeneşti ne va aduce ziua de mâine??!! Şi avem atâtea şi atâtea exemple deja…!!!

Alta ar fi situaţia dacă, prin greşelile/infracţiunile comise, noi cetăţenii am putea acorda un vot de Blam, Parlamentului şi tuturor politicienilor care se cred azi mai presus de lege, schimbându-i din funcţii, tot aşa de repede precum i-am votat!!!

Aceasta ar fi o practică democratică perfect legală şi morală, de asanarea tuturor infracţiunilor politicului şi de ieşirea de sub dictatura politică actuală. Unde politicianul să se teamă cu adevărat de acţiunea cetăţenilor care l-au votat, să ştie că acolo în funcţia pe care o ocupa, nu este imbatabil, nici invincibil şi că poate pierde totul, dacă nu-şi respectă conduita profesională, legală şi morală!!

În final, dar nu in sfârșit pentru această lege, trebuie să mai menționez și faptul ca încă ar fi o mulțime de erori legislative, anume strecurate si menținute si că per total legea electorală actuală este greoaie, chiar obtuză si ermetică cu un singur sens, acela al parafarii locurilor calduțe pentru infractorii țării, pentru asuprirea noastră, chiar de către noi înșine!!! Noi cât timp vom mai putea tolera, astfel de abuzuri legislative din partea Partidelor politice???!!!

Sandu Viorel


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

 

 

Lasă un răspuns