mie. ian. 20th, 2021

  Cu ceva timp în urmă, îşi făcea apariţia pe ecrane un film cu subiect SF intitulat “Planeta Maimuţelor”. Subiectul acestui film a fost dat de romanul lui Pierre Boulle publicat în 1963 şi care tratează în esenţă o invazie a planetei Pământ, de către  gorile violente, de urangutani savanți și de cimpanzei intelectuali, în urma unui cataclism nuclear…!!!

Printr-o paralelă la acest film putem asimila subiectul invaziei planetei Pământ, cu o invazie similară a primatelor aici în România, unde de mai bine de un sfert de veac, Țara a fost invadată de o nouă specie de humanoizi…!!!

Polpulația ţării era în anii’90 că după un cataclism, şi unde oricare nou venit, se putea căţăra la putere, deţinând controlul şi subjugând acest popor, întocmai acţiunii din filmul mai sus menţionat…

Ceea ce s-a şi întâmplat. Aşadar avem parte de un întreg circ condus cu stoicism de o specie de maimuţe cocoţate în vârful puterii statului, aplicându-ne nouă tuturor, atitudinea clasică a celor trei maimuţe inteligente şi care a fost tranformată rapid, în legea junglei Româneşti de astăzi…”Să nu asculţi, să nu vezi şi să nu vorbeşti…”

Astăzi avem parte de acesta atitudine clasică ridicată la rang de lege naţională, bine cosmetizată şi mai ales atent manipulată în defavoarea cetăţeanului de rând.

Suntem prin urmare, sub incidenţa acestei legi, unde maimuţele cocoţate în vârful puterii statului ne ţin bine în lesă, fluturându-ne constant lozicile dezinformării, ale libertăţii democratice totale respectate în România…!!!

Societatea românească de după ’90 arata precum triburile de oameni primitivi şi creduli gata oricând să se prosterneze primului nou sosit în comunitatea sa. Aşa se face că primii sosiţi au fost primatele de care aminteam şi care au descins din marele Pom al maimuţelor inteligente ale PCR şi Securităţii statului, deschizând poarta triburilor, către jungla sălbatică a democraţiilor occidentale, unde dacă nu erai protejat de propriile tale legi şi proprii tăi conducători, puteai să sfârşeşti sfârtecat de fiarele sălbatice ale lumii occidentale.

Prin urmare, noi toţi cetăţenii acestor triburi am acceptat conducători pe aceste primate, şcolite şi instruite în alte dimensiuni ale spaţiului  planetar roşu, impunându-ne legi draconice care la o primă privire păreau că oferă privilegii şi libertăţi democratice, însă în sub textul lor, aceste legi erau croite pentru apărarea intereselor acestor maimuţe…!!!

Aşa am ajuns astăzi la mai bine de 26 de ani cu asemenea legi şi false privilegii, când deşi suntem oprimaţi şi exploataţi iar drepturile şi libertăţile noastre sunt terfelite prin mocirlă societăţi… Nu vedem, Nu auzim şi Nu vorbim… !!!

În esenţă, auzim dar nu înţelegem, vedem dar nu desluşim, vorbim dar într-un limbaj de lemn, incoerent şi neinteligibil. Auzim foarte clar, acuzaţiile de corupţie şi de fraudă, care se aduc tuturor conducătorilor politicieni, însă ne lăsăm minţiţi şi ne facem că nu înţelegem, lăsându-i în continuare să-şi facă de cap cu banul public….!!! Vedem perfect, la lumina zilei, cum suntem furaţi şi jefuiţi de toate averile noastre, dar ne prefacem nepăsători şi că nu-i cunoaştem pe jefuitori…!!!

În cele din urmă vorbim, însă în spaţiul public folosim un limbaj neinteligibil, adoptând reguli de vorbire anacronice, de mahala şi fără noimă…!!!!

Aşa se face că încă suntem sclavii acestor primate, că indiferent cine ne conduce, buni sau răi, suntem de accord cu aceştia. Indiferent de partid politic, considerăm că trebuie să fie la cârma ţării, indiferent ce legi ne sunt impuse, acceptăm necondiţionat… Am devenit supuşii acestora, fără rezerve, acţionând automat, robotic prosternându-ne în fața primatelor care ne conduc la dezastru iminent!!!

Am ajuns să votăm acelaşi partid unic, ca şi în ’89, cu menţiunea ca acesta (PCR-ul) are acum mai multe denumiri, divizându-se şi multiplicându-se în ‘N partidulețe, dar care au aceiaşi rădăcină… Am uitat repede, chiar foarte repede, ca din PCR a rezultat FSN, apoi PDSR şi PSD, PUNR şi PUR, PD şi PDL, PRM, PER,etc…  PNŢCD şi PNL la început au fost iniţiate în politică, de urmaşii, lui Brătianu şi Maniu, dar mai apoi au fost şi acestea puternic contaminate de virusul neocomunist, în prezent fiind doar palide formaţiuni cu tentă de dreapta, dar conduse de aceleaşi primate care au invadat ţară din ’90 încoace…

Prin urmare am ajuns la fel ca şi în ’89, votăm acelaşi partid dar  sub alte denumiri, acceptăm politicieni infractori şi mafioţi să ne conducă deşi ştim foarte bine că ne jefuiesc… acceptăm pensii şi salarii nesimţite, pe care le iau tocmai infractorii ţării… acceptăm preţuri tot mai mari la produsele de bază, în special la combustibili (benzina/motorină), la fel acceptăm şi explicaţiile unor “savanţi”analişti, cum că aceste creşteri de preţ se datorează creşterii economice în mod alert, (preţul combustibililor este mai mare decât în Austria şi Germania… unde salariul minim este de 1000-1200 euro!!)… suntem de accord cu toate legile/politicile aplicate nouă tuturor (în Sănătate, Educaţie, Administraţie publică, Asistenta socială, Economic-financiar, de Mediu….etc, etc…!!!)

Nu vedem, Nu auzim şi Nu vorbim…!!! Aceste principii ridicate la rang de legi sunt menţinute automat, ducând la non-opozitie faţă de Oligarhia Primatelor care ne conduc… Suntem gata să acceptăm orice… şi pe oricine cu seninătate şi candoare, ceea ce denotă că am ajuns doar nişte marionete care execută întocmai comenzile date de păpuşari…!!!

Dacă tot visam să ajungem la o democraţie a ţărilor vest europene măcar să-i copiem şi în modul lor de a se opune şi de a portesta la orice derapaj al politicienilor lor. Oamenii se împotrivesc, se opun unor reglementări care le aduc atingere drepturilor lor. La fel se întâmplă în toate statele europene, Franţa, Anglia, Germania iar de curând avem şi în ţări est-europene, ţările baltice, Polonia, Cehia…Unde cetăţenii nu votează(în unanimitate) tot ce li se pun în faţă, unde există exerciţiu democratic, să te opui la ceea ce-ţi aduce atingere drepturilor şi libertăţilor individuale şi/sau ale societăţii. Să ne reamintim că suntem în Tara unde deşi se poate face referendum pentru demiterea preşedintelui ţării, referendum pentru demiterea unui primar/ales local, mă întreb, oare nu putem organiza un referendum pentru dizolvarea Parlamentului Ţării, unde domneşte infracționalitatea politică ridicată la rang de lege???!!!

Nu ne vedem, Nu ne auzim şi Nu ne vorbim…!!! Este un principiu aplicat nouă tuturor, pentru a ne dezbina şi pentru a semăna neâncredere, unii în alţii. “Divide et impera…” este un alt principiu derivat de aici şi care funcţionează foarte bine, manipulat la maxim de primatele care conduc ţara….

Dacă tot am rămas la nivel de “triburi”, oare nu se găseşte nici un lider în fiecare trib care să organizeze opoziţia mult aşteptată??? Să coalizăm unii cu alţii în aşa fel încât să alungăm maimuţele cocoţate la putere, chiar cu riscul de a tăia şi copacii care îi susţin!!!

Nici în film şi nici chiar în romanul amintit mai sus, alungarea maimuţelor nu s-a făcut în liniște şi prin tratative… mai devreme sau mai târziu vor fi alungaţi cu forţa… dar mai bine mai devreme!!!

 

sanduviorel

By sanduviorel

Jurnalist

Lasă un răspuns