ROMÂNII, ÎNAINTE ŞI DUPĂ ALEGERILE DIN DECEMBRIE 2016

Bucuresti/SRI

  A fi sau, a nu fi??… aceasta-i întrebarea… O ultimă zvâcnire şi o ultimă speranţa într-o fată Morgana, apărută din ceaţa densă de fumigene, lansate de marile partide politice, cum că, alegerile vor aduce acea revenire a democraţiei normale şi fireşti, a respectării tuturor drepturilor omului, consfinţite de legi clare şi neinterpretabile, cu oameni profesionişti şi demni, pe funcţii de conducere a tuturor instituţiilor statului…!!!

Am afirmat în dese rânduri, în articolele precedente, despre falsele noastre aşteptări, în privinţa acestor alegeri…False precum acea fată Morgana, de care aminteam. De fapt va fi încă o lecţie dură administrată nouă tuturor, de către acest sistem politic cu grave accente mafiote, cu oameni deja anchetaţi şi cu dosare grele de corupţie şi/sau devalizarea bugetului statului, însă cu toate acestea, Ei, marii interlopi a ţării se lăfăie în voie în spaţiul public, pe net şi prin emisiuni audio-video, la ore de mare audienţă, ca şi cum absolut nimic nu s-ar fi întâmplat niciodată!!!

Suntem în aceaşi stare jalnică de aşteptare şi apatie generală, aşteptând un ultim tren, un Messia politic salvator, ori pe acel ‘’cineva’’ care va schimba din rădăcini sistemul politic mafiot şi interlop în care ne găsim încarceraţi parcă pe viaţă. Pe viaţa noastră şi a copiilor noştri!!!
E drept că există şi o avalanşă de manipulări şi dezinformări lansate de marii rechini politici în spaţiul public. Tot la fel încă mai există şi masa de manevră convenabilă, de fraieri şi gură cască, care încă mai cred în reinvetarea roţii şi a renaşterea partidelor politice, transformându-se peste noapte din balaurii cu o sută de capete în porumbeii albi imaculaţi ai unei democraţii adevărate…!!!

Incredibil cât de repede uităm, despre rezultatul dezastruos al alegerilor locale 2016, când parcă ne-am trezit dintr-un coşmar, în alt coşmar, cu aleşi locali cu doasre penale grele, unii chiar şi condamnaţi prin puşcării, dar totuşi aleşi…. Fiind ţinta criticilor cât şi a unor băşcălii şi a remarcilor acide din parte statelor Europei, râzându-ne în nas şi parafând întreaga naţiune cu apleativul de “Hoţi şi Interlopi”… Marea dramă este că şi după aceste alegeri parlamentare vom avea aceaşi “trezire” cu aceleaşi coşmaruri când, aşa cum se prefigurează deja, vom avea iarăşi parte de parlamentari corupţi şi cu dosare la DNA, apăraţi iar şi iar de celebra imunitate politică, întrebându-ne retoric şi cinic : Cum a fost posibil aşa ceva…???!!!

Trebuie să repet, (a cat-a oară?) că acest abject Parlament constituit în mod fraudulos şi ilegal, va face legea în România şi după aceste alegeri. Se văd iarăşi semnele continuităţii multor parlamentari şi partide cu ‘’celebri’’ lor actori de pantomimă, saltimbanci şi marionete ale mafiilor interne şi/sau externe….!!!!

Vânzătorii şi trădătorii de ţară îşi vor relua locul în “Marele Parlament” al ţării precum vulturii cei nemiloşi pe culmile stâncilor urmărind cu ochiul lor aprig de prădători lacomi, averea ţării rămasă încă neatinsă… (cea care a mai rămas)!!!

Suntem aceiaşi opozanţi înfocaţi ai acestui sistem politic, la nivel declarativ, pe toate postările media, pe net ori în presă online, dar în practică suntem nevăzuţii măgari în ceaţa fumigenelor….!!!! Asta în timp ce mastodonţii şi rechinii lumii politice îşi fac deja campania obişnuită, prin orice mijloace, afişând o mască de oameni total oneşti şi nevinovaţi, ba chiar şi intelectuali cu diplome(false), cerşind în continuare, votul nostru…!!!

Nesimţirea crasă la care suntem martori, afişată de indivizi care ţin mereu ocupată prima pagină a tuturor publicaţiilor din mass-media scrisă şi audio-video, ar fi de-ajuns pentru ai cataloga din start persoane incompatibile cu funcţiile la care râvnesc perseverent de ani de zile şi de 2-3 sau patru mandate consecutiv.

Acum fie că vorbim de Ponta, Băsescu, Udrea sau Tariceanu… Fie că vorbim de Dragnea, Gorghiu, Blaga (şi lista ar putea continua..) ori de anacronicele lor partide sau de cele abia înfiinţate, nu facem altceva decât să constatăm că ne aflăm în acelaşi punct zero al democraţiei noastre originale… Asta şi pentru faptul că în final va fi o mare şi imensă dezamăgire a tuturor!!!

Loteria alegerilor parlamnetare este în plină derulare, după care vom remarca doar o rotire a politicienilor şi a partidelor în spectrul politic autohton, iar partidele nou constituite, cele care vor şi reuşi să treacă pragul electoral, vor fi în minoritate, asta pentru că formaţiunile politice cu ‘’greutate’’vor face aproape instant fuziuni şi uniuni politice astfel încât să domine în continuare, făcând legea după bunul lor plac, în totală contradicţie cu cerinţele naţiunii şi ale societăţii româneşti de astăzi.

Am rămas la aceiaşi concluzie, pe care mi-o formasem demult, cum că soluţia cea mai bună era dizolvarea Parlamnetului şi declanşarea procedurii alegerilor parlamentare, pe principii noi cu oameni noi… Abia atunci se putea vorbi de o lovitură dată întregului spectru politic, abia atunci puteam avea şansa schimbărilor radicale în politica ţării… Însă acum este tardiv, jocurile şi aranjamentele politicii sunt perfectate, de la preşedenţie la ultimul partiduleţ mai nou sau mai vechi, toată lumea pare mulţumită, vorbim de cei din eşicherul politic, că noi marea masă de votanţi vom ieşi iar în pierdere asta-i altă poveste sau de fapt este eternă noastră poveste, a celor care mărşăluiesc la vot, legaţi la ochi şi unul de celălalt, precum cei din parabolă orbului…

Acum la drept vrobind, mă întreb şi întreb: Unde sunt marile organizaţii de opoziţie al sistemului politic?? Acele organizaţii care, cel puţin declarativ şi teoretic, se afirmă în spaţiul public, pe net şi/sau în mass-media, că sunt mişcări de rezistenţă… de opoziţie totală a acestui sistem politic corupt şi interlop??? Unde sunt Ei şi unde suntem noi??? Noi toţi care vom merge la vot în “Duminica orbului” votând cu stânga şi cu dreapta având în faţa ochilor larg deschişi şi hipnotizaţi, pe acea ‘’Fata Morgana’’ a iluziilor deşarte, într-o lume mai bună şi într-o democraţie care ar trebui să ne aducă bunăstare şi o societate civilizată…!!!

Răspuns…Nicăieri. Am aşteptat, aşteptat…aşteptat o atitudine oficială, de la un preşedinte marionetă, care se trezeşte din când în când vorbind, adesea neinteligibil şi incoerent, de la un guvern provizoriu şi în continuă schimbare, mari reforme şi atitudini corespunzătoare acestor instituţii. Dar ne-am îmbătat zadarnic cu apă de ploaie, iar acum în ultimul ceas(a cat-a oară ultimul…??) încă suntem anesteziaţi de promisiuni electorale care nu mai contenesc, trâmbiţând că după aceste alegeri, va curge doar lapte şi miere… pentru unii, iar pentru alţii, doar otravă şi venin…!!!

Inutil să ne mai întrebăm, cine vor fi cei mai câştigaţi??? Ei politrucii infractori deja nominalizaţi în capul listelor de partidele politice?? Ei, infractorii notorii care au vândut deja ţara, jefuind bugetul statului de miliarde de euro şi confiscând toate instituţiile statului…?? Sau noi toţi, cei mulţi, cu salariile şi pensiile noastre de mizerie, de la 250-300 de euro pe lună, cu zeci şi sute de probleme sociale încă nerezolvate şi cu un viitor sumbru, în pragul uşilor???!!!

Răspunsul la aceste întrebări trebuie pus acolo în cabina de vot în faţa buletinului de vot… Ce vom câştiga noi şi mai ales ce vom pierde în viitorul apropiat????!!!

______________________________________________________________________________________________________

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns