NICOLAE PURCĂREA a fost omagiat la Braşov! DAN PURIC, MARIUS OPREA şi alte personalităţi au participat la simpozionul din 19 octombrie.

  ,,Ce este mai puternic, materia sau spiritul?‘’ Aceasta era întrebarea prin care domnul Nicolae Purcărea fixa începutul raportării sale la oameni șI viață. A lăsat în urmă un răspuns: o viață uluitoare trăită ca pledoarie pentru spiritual, o pedagogie pentru memoria și valorile omului modern.

***

La un an de la trecerea în veşnicie, mărturisitorul creştin NICOLAE PURCĂREA a fost omagiat în cadrul unui simpozion memorial, miercuri 19 octombrie 2016, la orele 18, la Centrul Cultural Reduta din Braşov, la iniţiativa Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu.

Cetăţean de onoare al municipiului Braşov şi posesor al titlului de „Tezaur Uman Viu” acordat de UNESCO, luptătorul anticomunist deţinut timp de 20 de ani în cele mai cumplite temniţe ale totalitarismului, va fi readus în memoria braşovenilor de actorul Dan Puric, istoricul Marius Oprea, Octav Bjoza – preşedintele AFDPR şi subsecretar de stat, prof. Zoe Rădulescu – fost deţinut politic, Maria Trifan – fiica deţinutului politic Traian Trifan, părintele Ioan NeculoiuCoriolan Bacu – preşedintele Fundaţiei Ion Gavrilă Ogoranu, Ioana Dobrescu – etnograf, Oana Predoiu– elevă a lui Nicolae Purcărea.

de Florin Dobrescu

______________________________________________________________________________________________________

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns