Culmea ironiei!! Suntem o ţară încă bogată, cu surse şi resurse energetice şi economice proprii, cu o natură splendidă, dar, cea mai mare parte a populaţiei trăieşte la limita subzistentei, încât sintagma ”Munţii noştri aur poarta, noi cerşim din poartă-n poarta…” se potriveşte de minune în acest moment al existenţei noastre ca naţiune!!!

Culmea cinismului, să ai o istorie atât de bogată în fapte de vitejie cu regi şi domnitori înţelepţi şi demni, curajoşi şi neiertători cu duşmanii şi trădătorii ţării, iar noi toţi, cetăţenii şi urmaşii acestui neam am ajuns acum batjocura Europei cât şi a lumii întregi, fiind sclavii unui sistem politic defăimător cu tentă anarhista şi care a luat amploare la nivel instituţional!!!

Începând cu anii ’90 am crezut şi am sperat că acolo undeva în vest, va fi existat o comunitate de romani adevăraţi, organizaţi într-o societate/naţiune/comuniune ‘’secreta’’(discretă), şi care va putea răzbi să ajute naţiunea mamă din ţară, pe noi toţi, atinşi aici de un naparaznic virus al neputinţei şi al deznădejdii, bine întreţinut de manipulările şi dezinformările unor servicii de informaţii alimentate (aceste servicii) de o forţă politică demolatoare, mânuitoare a averilor acestui popor.

Deziluzii totale, asupra diasporei române care, iarăşi culmea ironiei, în regimul comunist era mult mai bine organizată şi mai incisivă asupra regimului dictatorial de atunci, unde mari intelectuali reuşeau prin grele sacrificii să facă opoziţie şi să critice exagerările unui sistem politic comunist-socialist…Diaspora unită!!! Să facem un efort de memorie, şi să ne aducem aminte de epoca de tristă amintire, când aşa-zisa opoziţie a regimului ceauşist, era alcătuită în mare parte, din dizidenţi, din români plecaţi (fugiţi) din ţară şi care erau uniţi în diverse organizaţii prin Europa şi prin lume, luptând pentru drepturile şi libertăţile românilor rămaşi în ţară. Acea luptă era şi o formă de protest şi opoziţie cuprinsă în diverse acţiuni.

Unele prin presa scrisă, altele prin posturi de radio din Europa şi/sau America… etc. Aici în Europa cel mai căutat post de radio era ‘’Europa liberă’’ şi unde era criticat dur regimul dictatorial din România, prin toate acţiunile ce le întreprindea împotriva drepturilor şi libertăţilor românilor rămaşi în ţară. Mereu mi-am pus întrebarea de ce în prezent, diaspora nu este unită, împotriva unui sistem politic infracţional şi dictatorial, al partidelor politice din ţară…???

Astăzi, însă constatăm că avem câteva milioane de români plecaţi din ţară, răspândiţi prin lumea întreagă, dezbinaţi şi dezinteresaţi de naţiunea în sine, rămasă acasă, de soarta copiilor şi părinţilor închişi într-o colivie cu geamuri imense ce oferă iluzia unei libertăţi totale şi care se zbat într-o cruntă sărăcie, bine întreţinută de sistemul politic actual din ţară…

În fine, aşa cum arătam mai sus, noi toţi am fost deja atinşi de virusul neputinţei şi al divizării, imposibil de contracarat, cel puţin la prima vedere, şi unde ni s-a injectat egoismul şi individualismul, ca singurul remediu al acestei maladii….Sloganul anilor ’90, puternic implantat la nivelul subconştientului, ‘’Divide et impera’’ a dat roade, divizând populaţia spărgând toate tiparele unor coalizări împotriva unor clanuri de interese care au reuşit în câţiva ani să submineze economia şi întregul sistem financiar-bancar, ruinând şi supunând acest popor…!!!

“Divide et impera” a dat roade cum spuneam, şi în ceea ce numim azi diaspora română…Ei, diasporenii ar fi putut acţiona liber, neconstrânşi şi neatinşi de virusul politicianist din ţară, acţionând ca un resort puternic, ca o forţă de reacţia la tot ce se întâmplă aici în România, aşa cel puţin speram…Însă nici Diaspora nu a reuşit să se coaguleze în acea forţă de opoziţie adevărată de care aminteam….Odată trecut graniţa ţării, constaţi imediat că eşti singur pe cont propriu, nimeni şi nimic nu te poate ajuta.

Ba mai mult, acolo, în afară eşti obligat să fii discret şi chiar să ocoleşti proprii tăi conaţionali, pentru că de cele mai multe ori, aceştia te pot jecmăni/înşela, te cumpără şi te vând ca pe orice marfă…

Am văzut şi am testat pe propria mea experienţă ce însemna să fii român în afara ţării. În timp ce alte naţiuni îşi au comunităţi bine definite şi organizate în preajma bisericilor şi/sau a unei redacţii de ziar, în mai toate ţările Europei, la care poţi apela la nevoie, oferindu-ţi sprijin şi îndrumare, noi românii suntem total dezorganizaţi. Nimeni nu te poate ajuta. Vorbesc acum de cei care rămân fără bani şi fără serviciu… Acolo eşti ‘’singur pe lume’’. Ai foarte puţine opţiuni… fie eşti racolat de diverşi indivizi/grupări cu tentă infracţională, fie intri în tagma celor care practica prostituţia/traficul de persoane… Fie cauţi refugiul în diverse organizaţii mai mult sau mai puţin religioase!!!

Şi în ţară dar şi în afara ei suntem la fel dezbinaţi, dezinteresat, egoişti şi individualişti… Nu ne mai pasă de cel de lângă noi, nouă să ne fie bine, noi să avem ce pune pe masă, de restul se va ocupa „statul’’….!!! Suntem împotriva aleşilor locali şi/sau naţionali, împotriva sistemului politic devastator, îi criticam şi îi înjuram pe la toate colţurile şi pe oriunde şi oricum dar, când să ne unim să demolăm acest sistem politic devastator, nimeni nu mai e de găsit. Nu suntem în stare să coalizăm pentru binele naţiunii şi al copiilor noştri, nu suntem în stare să coalizăm nici pentru apărarea istoriei şi valorilor fundamentale ale naţiunii române, nici noi cei din ţară şi nici cei din diaspora… Ne-am lăsat angrenaţi în jocurile de culise atât din ţară cât şi a celor din afară, am fost ademeniţi de profituri uriaşe, în schimbul vânzării economiei naţionale, către păpuşarii externi prin marionetele lor din ţară…

Personal m-aş fi aşteptat, ca în diaspora să existe o forţă de opoziţie civică net superioară, celor care au încercat să se înfiripe în ţară, total independentă de fenomenul politic autohton şi în special mânată de un puternic sentiment de patriotism şi naţionalism, fără accente xenophobe şi rasiale şi care să atace dur sistemul politic actual, dar mai ales să ajute naţiunea română să renască şi să ne recuperăm ţara din mâinile marilor corporaţii străine…. Prin urmare rolul major al diasporei ar fi şi acela de a exercita şi presiuni mediatice, prin organismele internaţionale, cât şi prin mass- media, întocmai după modelul dizidenţilor din epoca ceauşistă, pentru a obstrucţiona puterea politică internă, să se transforme în într-o dictatură a partidelor politice. Dar şi pentru respectarea tuturor drepturilor şi libertăţilor dobândite după ’90… Acum ce avem în ţară?? O presă de scandal, cu tabloide care inserează subiecte menite să blocheze chiar şi cele mai luminate minţi, iar pentru omul de rând, să-l scufunde şi mai adânc în bezna minţii sale, confundând sistematic adevărul de minciună şi realitaea de falsitate. Aşa ajungem iarăşi la momentul în care noi românii ar trebui să discernem intre omul politic corupt, mincinos cel care îşi doreşte doar umplerea propriilor lor conturi şi buzunare, de cei oneşti şi care doresc să repună bazele unui stat de drept, să reinstaureze respectul legii, ordinea şi disciplina în toate instituţiile statului…

Un singur lucru uită mereu guvernanţii şi politicienii, ca noi aceştia mulţi şi proşti le asigurăm lor traiul şi viaţa îmbelşugată pe care o au, din momentul alegerii lor în funcţii şi până la pensie ori la…DNA şi că, nu doar noi suntem cei care avem cerinţe şi nevoi fireşti şi normale din parte guvernanţilor, ci şi ei au datoria sacră de a îmbogăţi şi a înnobila această naţiune şi nu de a o jefui. De a scoate la lumină toate furtişagurile dosite în economia subterană, de a readuce la buget sumele colosale care doar se vehiculează că au fost delapidate, de a stopa hoţiile şi ticăloşiile ce au lăsat această ţară săracă şi pe oamenii de rând sărăciţi…!!!

În cele din urmă, diaspora unită ar trebui să fie o voce puternică, care să se facă auzită în toată Europa şi în lume, despre toate aceste derapaje ale puterii politice, despre abuzuri şi încălcări ale legilor, cât şi despre toate ilegalităţile din România. Nu ştiu, dacă la această oră există undeva prin Europa un post de radio al diasporei române, de exemplu, sau o publicaţie scrisă pe suport de hârtie, cu ediţii în câteva limbi de circulaţie internaţională ???!!! Cu părere de rău trebuie să admit că nu există aşa ceva, iar dacă există nu se aude!!! În România de azi se aud doar voci înăbuşite ale unei opoziţii civice, în general, singulare şi individuale, care abia mai răzbat să fie auzite… Sunt auzite dar nu şi luate în serios, nu sunt credibile pentru toţi cei din jur, pentru că imediat apar vocile puternice ale politicienilor corupţi, în funcţii publice şi care demontează (manipulează) orice acuzaţii de fraudă şi/sau de furt din banul public…Un simplu cetăţean care strigă în gura mare arătând care corupţii zilei, este mai degrabă crezut nebunul din piaţa publică dăcât cel care arată adevărata faţă a lucrurilor, dar când apare în spaţiul public funcţionarul corupt dar cu funcţii de ministru, prefect, primar, palamentar, îmbrăcat la clasa bussines şi rosteşte un discurs în limbaj de lemn şi care demontează, negând orice acuzaţie adusă lui şi partidului său, atunci orice fraier, gură cască în spaţiul public, îl aplaudă frenetic iar mai apoi îl şi votează ca fiind persoana cea mai integră a naţiunii… Şi astfel de manipulări sunt produse zilnic şi ne torturează minţile tuturor…

Cea mai bună campanie electorală este şi cea în care marii rechini din politica ţării care ne cerşec votul astăzi să ne răspundă la intebarea: De ce banii încasaţi pe toate facturile plătite de noi toţi, pentru sevicii, se duc către companii străine??? De ce dragi Tovarăşi politicieni??? Cel mai simplu şi dureros adevăr este să ne privim facturile pentru… energie electrică, gaze naturale, apa, carburant (benzina-motorina), reţele de telecomunicaţii şi transmisii TV, combustibili solid lemn şi cărbune… etc, iar banii noştri se duc către companii din Franţa, Germania, Austria, Italia…etc…Deci 90% din plata facturilor pentru aceste servicii şi nu numai, pleacă spre alte ţări… De ce??? De ce noi cu energia noastră, gazele noastre, petrolul nostru, pădurile noastre, pământurile şi apa noastră… etc… plătim facturi în euro şi care se duc către firme străine???!!!! Ce Guvern şi ce politicieni sunt aceia care au aprobat şi acceptat acest furt din banii noştri??? Şi ce tupeu au acum sa vină şi să ne ceară sa-i votăm iar???!!!

Îmi permit să pun aceiaşi întrebarea: Unde este Diaspora unită care să acţioneze ca un piston, punând presiune pe acest sistem politic trădător şi devastator pentru ţară??? Unde???

Dacă noi aici în ţară suntem striviţi sub noianul de manipulări şi dezinformări, voi diasporenii români, unde sunteţi???!!! Să nu uitaţi că la vremuri disperate se impun uneori măsuri diperate…!!!

______________________________________________________________________________________________________

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns