Share
Gala „Oamenii Timpului”, ediția a III-a!

Gala „Oamenii Timpului”, ediția a III-a!

  Sâmbătă, 17 decembrie 2016, la Teatrul Național din Iași s-a desfășurat a treia ediție a Galei Oamenii Timpului, un eveniment anual aflat sub Înaltul Patronaj al Alteței Sale Regale Principesa Moștenitoare Margareta și organizat de Revista Timpul (fondată în anul 1876), a transmis România Regală.

Poetul Mircea Cărtărescu, violonistul Remus Azoiței precum și Teatrul Național din Iași se numără printre laureații anului 2016. Reamintim că anul acesta, Teatrul Național din Iași a sărbătorit împlinirea a două secole de la primul spectacol în limba română jucat în țara noastră. Avocatul dr. Ioan Luca Vlad a citit mesajul Principesei Moștenitoare Margareta. El a reprezentat Casa Majestății Sale Regelui Mihai I la eveniment.

Cu numai o zi în urmă, „Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu au sosit cu Trenul Regal la Iași, la începutul după-amiezii. Altețele Lor Regale au fost întâmpinate la Gara Mare de sute de locuitori ai orașului, în mijlocul cărora s-au aflat autoritățile locale, reprezentanți ai Guvernului și Parlamentului României, precum și ofițeri și subofițeri ai Garnizoanei Iași.

În cursul după-amiezii, Principele Radu a participat la ceremonia de dezvelire a plăcii comemorative, așezată pe fațada Muzeului Unirii, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea Regelui Ferdinand I în acest edificiu, pe parcursul anilor de refugiu la Iași.

Seara, Principesa Moștenitoare Margareta, Custodele Coroanei, și Principele Radu au luat parte la o festivitate solemnă găzduită de Palatul Culturii. În jurul Familiei Regale s-au așezat, întocmai ca acum un secol, reprezentanți ai Băncii Naționale, ai Armatei României, ai Guvernului și Parlamentului, ai autorităților locale, ai mediului academic și ai societății civile. Au fost prezenți studenți ieșeni”, menționează într-un alt comunicat România Regală.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment