Protocol de colaborare între Crucea Roșie și Departamentul pentru Situații de Urgență!

  Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare Margareta a participat, luni, 19 decembrie 2016, la sediul central al Crucii Roșii Române, la evenimentul de semnare a protocolului de colaborare între Societatea Națională de Cruce Roșie din România și Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Comunicatul de presă a fost transmis astăzi de România Regală.

Crucea Roșie Română va organiza şi desfăşura în comun cu Departamentul pentru Situații de Urgență, respectiv cu structurile aflate în coordonarea acestuia, potrivit prezentului protocol, activităţi de pregătire si prevenţie,  pentru limitarea efectelor dezastrelor la nivelul țării.

“Având în vedere experiența și capacitatea de intervenție individuală, în perioada următoare, cele două instituții își vor armoniza mecanismele de alarmare, comunicare și de intervenție, astfel încât capacitatea de reacție să crească, iar populația să beneficieze de un ajutor specific cât mai eficient în cazul manifestării unor dezastre majore pe teritoriul țării”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

„Rolul Crucii Roșii Române în răspunsul la dezastre este unul istoric și necesită a fi bine definit, stabilind locul acestei structuri extrem de importante ca parte complementară cu structurile de intervenție aflate sub coordonarea DSU. Acest protocol ne permite stabilirea unor planuri de acțiune comune cu DSU pe segmentele unde implicarea Crucii Roșii Române poate aduce o valoare adăugată sistemului integrat de răspuns la dezastre”, a declarat dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns