Share
Crucea Roșie română și Reginele României

Crucea Roșie română și Reginele României

  Vă invităm să vizionați online filmul realizat de Crucea Roșie română și de Trinitas TV la aniversarea celor 140 de ani de existență!

Societatea Națională de Cruce Roșie a împlinit anul acesta 140 de ani de la fondarea sa la 4 iulie 1876, sub domnia Regelui Carol I (pe atunci, principe suveran). Societatea a beneficiat de spijinul direct și de încurajarea Reginei Elisabeta a României, menţionează România Regală.

„Pe parcursul existenței ei, marea organizație a beneficiat de patronajul Reginelor Elisabeta, Maria și Elena. Reginele, ca și organizația, au fost puternic implicate în cele două Războaie Mondiale și au scris o pagină importantă, de eroism, umanitate, patriotism și rezistență, în cele mai dificile momente ale istoriei moderne.”

Alteța Sa Regală Principesa Moștenitoare continuă tradiția de paisprezece decenii a organizației, fiind aleasă președintele Societății Naționale de Cruce Roșie, în zilele noastre.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

 

 

Leave a Comment