VREM O ŢARĂ CA AFARĂ…???!!!

Parlamentul European / Bruxelles

  Dorim cu adevărat o ţară ca afară??? Avem un răspuns valabil la acesta întrebare?? Întreprindem tot ce depinde de noi ca să redevenim o ţară cu adevărat liberă şi democrată???

Iată doar câteva răspunsuri la care ar fi corect şi cinstit să ne răspundem nouă înşine. În Protestele maraton sunt foarte multe cereri îndreptăţite ale noastre ale omului de rând şi toate aceste solicitări vor rămâne doar o amintire frumoasă că am protestat şi am cerut…. Însă dincolo de aceste cereri, în mod cert nu vom primi poate niciodată un răspuns favorabil…De ce??? Simplu pentru că Politicienii ştiu cum să ne manipuleze şi mai ales, ştiu că sunt la putere, au toate pârghiile, maşinăriei politicii infernale în mâna lor şi mai ştiu că nu există nici o lege şi nici instituţie democratică care să-i oblige să dea curs acestor cereri normale şi fireşti ale cetăţenilor…!!!

Dar, Politicienii noştri se fac că uită că, atât Parlamentul cât şi Guvernul nu sunt instituţiile Partidelor lor de casă, ci aceste instituţii sunt ale Poporului, ale noastre, ale tuturor românilor şi că sunt instituţii care tebuie să respecte legile democraţiei şi toate normele şi libertăţile cetăţeneşti… Mai mult, aceşti Politicieni zeloşi au depus un jurământ de credinţă faţă de ţară şi nu faţă de partidele lor. Din Bugetul Ţării îşi primesc lefurile enorme şi tot din bugetul ţării îşi fac afacerile oneroase, pentru care nu doresc să dea apoi socoteală nimănui…!!!

Însă, care este rezultatul acestor proteste maraton??? Prea puţin apropiat de cel scontat…Primele 13 zile de proteste maraton au fost cele mai favorabile unui demers democratic firesc… Au avut un impact major atât intern cât mai ales internaţional. Din păcate nu a fost de ajuns. Nu am reuşit să fructificăm aceste cerinţe să radicalizăm aceste proteste pentru a obţine ce ne dorim… O guvernare fără penali şi un legislativ cât mai curat şi care să militeze pentru respectul omului de rând, pentru bunăstarea naţiunii. Care este acum rezultatul acestor proteste??? Aproape ZERO….În afară de abrogarea celebrei ordonanţe 13… nimic concret!!!

Prin aceste proteste paşnice, adică lipsite de orice acţiune, demonstrăm încă odată cât suntem de incapabili să forţăm un sistem politic infracţional şi recunoscut de întreaga lume, să acţioneze în sensul acceptării unor cerinţe îndreptăţite ale cetăţenilor acestei ţări, la o Guvernare curată şi cât mai transparentă, precum şi la o renunţare totală la serviciile unor politicieni corupţi.

Politicienii veroşi, nu au făcut nici un pas în spate, însă îşi văd mai departe de treabă, ingorandu-ne total, mai mult au început manipulările şi diversiunele politice.

“Divide et impera’’ este aramă letală folosită în această bătălie. Odată aprobat bugetul şi odată deschise finanţările de la buget pentru Guvern, partidul unic PSD, aruncă în joc sume uriaşe pentru coruperea şi mituirea legală a tuturor funcţionarilor publici din instituţiile cheie, respectiv Consilile Judeţene şi Prefecturi unde deja avem salarii anunţate între 2500 de lei şi 5 000 de lei net, chiar şi peste… prin urmare avem funcţionari plătiţi din bugetul local cu salarii nesimţite în detrimentul celorlalţi salariaţi, mai mult Primarii şi Viceprimarii au salarii de mii de euro cât şi libertatea de a dispune de bugetele locale aşa cum îşi doresc…!!!

Apoi, avem şi acele infime măriri de pensii cât şi alte facilităţi fiscale anunţate pentru pensionari. Câţi dintre aceşti oamnei vor mai ieşi în stradă să protesteze??? Câţi dintre mebrii din familiile acestora vor ieşi la proteste??? Nimeni…!!! Cine urmează a mai fi corupţi dintre bugetari??? Poliţiştii şi Jandarmii, care sunt consideraţi câinii de pază ai sistemului, şi iată că avem acum înjumătăţii numărul celor care strigau în Piaţa Victoriei(ca simbol al democraţiei)… ”Jos Guvernul ” precum şi “Jos corupţii din politica Ţării”. Pentru un pumn de arginţi, oamenii îşi vând părinţii şi morţii din morminte…!!!

Aşadar, nimic concret în urma protestelor paşnice, nimic în sensul cerinţelor protestatarilor, ale noastre, ale tuturor. Ce urmează??? Deja au început diversiunile şi manipulările… în aşa mod încât să fie cât mai mulţi indecişi…. Se joacă un Joc periculos pe banii noştri… Iar PSD-ul încearcă să meargă până la capăt cu ruptura României… Se va încerca un boicot masiv al referendumului iniţiat de preşedintele Johannis, cu principalii artizani, în speţă Primarii şi Prefecţii apoi şi ceilalţi funcţionari, mituiţi şi corupţi cu salariile nesimţite şi total nemeritate. Totuşi pentru ca referendumul să aibă un efect scontat, trebuiesc atinse două obiective. Unu, să aibă numărul prezenţei la vot pentru a fi validat şi doi, să aibă următoarea întrebare aplicată…:

„Sunteţi de acord că persoanele condamnate penal să ocupe funcţii în administraţie şi partide?”. Nu mai vorbim de mediatizarea acestei întrebări, astfel încât să trezescă interesul tuturor cetăţenilor acestei ţări da a vota la referendum….!!!

Apoi, pentru PSD şi politicienii penali, lucrurile vor urma un parcurs firesc… Suspendarea Preşedintelui ţării, iar normal şi legal în locul său va fi interimar nimeni altul decât cel mai odios şi mai dubios politician cu dosare penale…Tariceanu…!!!
Acum viitorul vă sună bine…???!!!

Dacă mai amintim şi de presiunile şi persecuţiile politice asupra unor participanţi la proteste şi deja ştim cu toţii prin ce modalităţi…Concedieri din anumite firme… dosare penale pe diferite articole de lege inventate şi interpretate de Poliţie şi Jandarmerie cât şi de alte instituţii… etc, atunci avem întreg tabloul dezolant al „Luptei anticorupţie” şi anti-Penali în politica ţării!

Uitam mereu că Democraţia şi Libertăţile ne-au fost confiscate şi practic furate, atât în Decembrie ’89 cât mai ales în Iunie ’90 prin „Operaţiunea Mineriada”. În ambele cazuri s-a lăsat cu victime şi jertfe, iar acum când ar trebui să ne regrupăm forţele şi să ne recâştigăm Democraţia, noi protestăm „Paşnic”, inactivi zile întregi cu pancarte şi lozinci, iar în tot acest timp Politicienii de la putere, sub paravanul acestor proteste, acţionează nestingheriţi. Mai mult tot ce se legiferează în Parlament este în defavoarea cetăţenilor…Legile sunt gândite pentru a le proteja intresele politiceinilor şi grupărilor lor…!!!

Avem moduri total diferite de a vedea şi interpreta acesta „Lupta” împotriva corupţiei şi împotriva unui sistem politic trădător de ţară…Am fost deja înfrânţi în două „bătălii”, două confruntări, bazate pe manipulări şi dezinformări duse la extrem, şi aminteam de acel Decembrie însângerat şi de”Operaţiune Mineriada” Iunie `90, unde am primit cea mai dura lovitură. Am pierdut libertăţile şi democraţia, în schimb ni s-au dat doar iluziile unei naţiuni libere, dar era o libertate în lanţuri. Azi şi acum, avem de dat o altă „bătălie” şi suntem la fel de nepregătiţi şi dezbinaţi. Suntem încă robii dezinformărilor şi manipulărilor… Protestăm paşnic şi ne rugăm în faţa acestor impostori şi farsori ai istoriei naţionale, ne rugăm să plece de la Guvernare şi din sistemul Politic, îi rugăm să ne lase, să-şi părăsescă fotoliile călduţe şi posturile cu funcţii plătite regeşte, îi rugăm să nu ne mai vândă ţara…!!! Rugăminţi inutile pentru surzi!!!

Cine mai poate crede că acei funcţionari Politici, milionari în euro, îşi vor părăsi toate averile şi funcţiile doar aşa de dragul unor rugăminţi venite de la oamenii simpli de pe stradă….??? Cine mai crede şi cât de naivi putem fi, să credem că mâine Dragnea… Grindeanu… Olguta Vasilescu… Iordache… Ponta… Dorneanu… Tariceanu, etc, etc, etc… vor face pasul înapoi, se vor supune voinţei naţionale şi se vor supune total legilor ţării, recunoscându-şi greşelile, demisionând din funcţii punându-se la dispoziţia justiţiei???

Am ajuns chiar atât de naivi să credem această utopie??? Să credem că Politicienii infractori aflaţi în funcţii publice de Stat şi care stau acum la comandă pe un munte de Bani, vor pleca de bună voie, aşa doar la rugăminţi şi proteste???!!! Nu! Nici vorbă de aşa ceva!!!
Nici în cel mai optimist scenariu nu vom vedea aşa ceva…!!!

Am deja ferma convingere că putem să protestăm aşa până la vară şi nu se va întâmpla nimic concret!!! Noi în stradă, iar Ei la putere, cu banii şi cu legile pe care le emană nestingheriţi, vom avea acelaşi efect….!!! Adică, Nul!!!

Pentru Ei e simplu, suntem 4 milioane plecaţi din ţară, migranţi în căutarea unei stabilităţi socio-economice… La care se vor mai adăuga alte 2 milioane de români pe drumul exilului forţat impus de acest sistem politic. Cei care vom mai rămâne aici în ţară, vom fi în general Bugetarii şi Pensionarii. Două categorii sociale şi două tabere diferite, corupţi, mituiţi si dezbinaţi cu acele firimituri de la buget, iar din aceste două tabere cine să mai „lupte” pentru această ţară??? Nimeni!!!! Nimeni!!! Pentru acest sistem Politic infracţional, aceşti adversari, sunt de-a dreptul ridicoli şi foarte uşor de supus şi de manipulat…!!!

Cine câştigă din acest „Război” al manipulărilor??? Noi cei care protestăm Paşnic sau Ei politicienii care au acaparat puterea prin forţa în ’89 şi ’90??? Ei Politicienii mercenari, care lucrează în continuare, pentru a se menţine în poziţiile lor de putere şi/sau emană şi schimbă legi bune, peste noapte, în legi doar ca să le ocrotescă lor funcţiile şi averea…??? Oare nu observăm acestă prăpastie între Noi şi Ei??? Nu sesizăm discrepanţele puternice între dorinţele noastre şi legile lor??

Mai vrem o Ţară ca afară??? Răspunsul nu poate fi afirmativ decât ca şi o iluzie, atâta timp cât nu suntem gata să „Luptăm” şi la propriu şi la figurat cu acest sistem politic Infracţional şi să ne luăm Ţara şi libertăţile şi Democraţia înapoi…!!! Jucăm însă jocul lor, după un scenariu prost şi întreţinem acea stare de inacţiune şi de incertitudine. Lupta anti-sistem are mai multe metode şi tactici împotriva sistemului, din ce în ce mai rafinate, mai sofisticate şi mai diverse, însă trebuie să avem o opoziţie organizată şi un lider adevărat, altfel nu le facem decât jocul lor… Un Joc perfid în care noi nu avem sorţi de izbândă!!!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns