Share
Sf. Maț şi cuvioasa Apetita

Sf. Maț şi cuvioasa Apetita

  Dacă în Ajunul Crăciunului (zi de post aspru), românul credincios începe să se înfrupte cu sarmale si piftie, azi, cu o zi înainte de Florii, toată strada miroase a peşte prăjit. De Paşti, dreptcredincioşii ”iau lumină” la miezul nopții şi fug acasă cu grijă la flacăra lumânării (dacă se stinge, nu mai ai noroc tot anu’), se înfig direct în drobul şi ouăle ”tradiționale”, destupă sticla de vinuț, să nu lase cumva papila chinuită de nevoință chiar în ”sărbătoare”.

Evlavia la haleală se cunoaşte…

de Iulian Capsali


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment