Share
Românii din Covasna și Harghita în Piața Universității!

Românii din Covasna și Harghita în Piața Universității!

  200 de români din Inima Țării înveșmântați în straie populare vor sosi în București. Sâmbătă, 10 iunie, ora 11, cu Troița lor, la Statuia lui Mihai Viteazul din Piața Universității. Mărturisitorii credinței ortodoxe și a limbii române din Arcul Intracarpatic vor intona Imnul Național, din două sute de piepturi în care bat inimile luptătorilor și martirilor Neamului. Vor depune o coroană de flori la monumentul Voievodului Unirii și la Crucea Eroilor din escuarul Pieței Universității. Se vor încolona mai apoi pentru a porni spre Biserica Sfântul Gheorghe Nou unde va fi dăruită și sfințită Troița Românilor din Covasna și Harghita (ora 12).

Tirnoveanu117

  La ora 13 începe Sezătoarea ”Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie” la Muzeul Național al Satului ”Dimitrie Gusti”. Este pentru prima oară în istoria României când frații noștri din Covasna și Harghita, transmit cu o asemenea putere, din Capitala României, către întreaga Țară, un mesaj de unitate națională cu o mare încărcătură simbolică și identitară.

Cu Dumnezeu mergem înainte, pe Calea cea grea a Neamului Românesc.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment