Share
Strâns fân, împletit coroniţe, lenevit în hamac (1-2 iulie)!

Strâns fân, împletit coroniţe, lenevit în hamac (1-2 iulie)!

  „Pe bunica din partea tatălui ne-o amintim cu toţii în vârful clăilor. Vara strângea şi fânul ei şi fânul vecinilor, iar toamna şi iarna ţesea neobosită la război. Mama povesteşte că prima data când a văzut-o pe bunica era îmbrăcată în costum popular, punând de zor pale de fân pe vârful unei clăi. Era atât de rapidă încât mama nici nu s-a prins când a terminat şi s-a dat jos de-acolo ca să o întâmpine. În multe zone de la noi, fânul se cosește ca acum 200 de ani – manual și se așază frumos în căpițe, pe prepeleci sau pe capre. Conform cercetărilor WWF – World Wildlife Foundation, reiese că metoda tradițională de lucrare a terenurilor a ajutat la formarea unei diversități acum unice la nivel european din punct de vedere al speciilor de plante. Pe pajiștile din Germania mai există 2 (două) specii de plante, pe când noi avem peste 200 de specii pe metru pătrat.

Mergem la Nucşoara să îi descoperim pajiştile, florile, mirosul de fân proaspăt cosit şi istoria.

Din program:
* vizită la Mânăstirea Corbii de Piatră
* o sesiune de strâns de fân cu unelte tradiţionale (furci de lemn, capre, prepeleci)
* un prânz câmpenesc cu produse locale
* strâns buchete de flori, împletit coroniţe
* poveşti cu tinerii şi bătrânii satului pe uliţe
* tur pe urmele rezistenţei anticomuniste (grupul Arnăuţoiu sprijinit de săteni curajoşi precum Elisabeta Rizea, Marina Chirca, Ana Simion)
* vizitarea Lacului Învârtita şi a heleşteului cu nuferi
* leneveală în hamac (cât cuprinde)
* observat stele de pe deal

O să dormim la Vila de pe Valea Morii, oaza de linişte a prietenilor noştri de la Vacanţă la Nucşoara şi, în rest o să fim la căsuţa bunicilor mei (Gabi), care are aproape 70 de ani şi căreia mi-ar plăcea să îi redau strălucirea de alta dată.” 

  • Locuri: 10
  • Preț – 490 de lei (include cazare, 4 mese, intrări, ghidaj și taxa excursie). Transportul va fi cu mașinile personale (aproximativ 50 de lei de persoana)

Înscrieri până la data de: 25 iunie, telefonic la 0745 499 371 sau la hai@mysecretromania.com

Organizat de My Secret Romania şi Nucsoara Village


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment