Share
Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, Ediția a V-a!

Concurs Coral Internațional pentru Tineret „Gavriil Musicescu”, Ediția a V-a!

  Festivalul – Concurs Coral Internațional pentru Tineret Gavriil Musicescu, Ediția a V-a, anunță în lista invitaților de onoare pe Monahul Meletius Shattahi – Diacon Protopsalt al Catedralei din Damasc, Republica Arabă Siriană.

Ne vom bucura de prezența Sfinției Sale în cadrul mai multora dintre evenimentele organizate în perioada 1 – 9 Iulie 2017!

Născut Josepf Shattahi, Părintele Meletius este sirian ortodox, absolvent de Filologie-Literatură Engleză şi Conservator la Damasc, rasofor închinoviat la mănăstirea închinată Adormirii Maicii Domnului şi Sfântului Mare Mucenic Gheorghe de pe malul Mării Mediterane, în Siria.

”În satul din care sunt eu, Maaloula, se vorbeşte limba aramaică, limba Mântuitorului.”

Monahul Iosif a ajuns în România în anul 2008, trimis de stareţul mănăstirii sale de metanie şi recomandat spre ascultare, pe perioada bursei, Mănăstirii Putna din nordul Moldovei. Mănăstirea sa de metanie din Siria se află în zona numită Valea Creştinilor şi numără 18 vieţuitori. Stareţul aşezământului este Înaltpreasfinţitul Ioan (Yazajy), Mitropolitul antiohian al Europei, cu sediul la Paris. Ca bursier al statului român, Părintele a studiat la Facultatea de Teologie din Bucureşti. Un curs de patru luni de limbă română pe care studenţii străini îl parcurg la Politehnică, urmat de ajutorul primit de la călugării Putnei pe timp de vară, a fost baza de deprindere a limbii române. Dialogurile studenţeşti, bibliotecile bucureştene şi viaţa în comuniune cu tinerii români l-au ajutat să stăpânească limba română la un nivel foarte avansat!

Organizat de Asociația Iubire și Încredere Iași


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment