Share
”Florile Zagonului” la Șezătoarea Românilor din Covasna și Harghita.

”Florile Zagonului” la Șezătoarea Românilor din Covasna și Harghita.

  ”Femeile din Ținutul Căciularilor cos ie” de la Muzeul Satului ”Dimitrie Gusti”. Bucuria de a fi români de pe chipurile acestor tineri deosebiți din Zagon coordonați de domnul Marin Bălăcean a fost văzută de toți cei prezenți. Au jucat și cântat autentic, după Datină. Încă odată au arătat tuturor că România este vie în Covasna, în ciuda tuturor greutăților. Vă mulțumesc din toată inima dragi români din Zagon că ați fost în acest Drum. Dumnezeu să vă răsplătească, mândra voastră comună a fost reprezentată cu cinste la București!

***

Tirnoveanu138

  Într-o clipă de răgaz alături de românii din Tulgheș. M-am așezat lângă doamna Lăcrămioara și domnul Stefan vrând parcă să iau o fărâmă măcar din puterea lor. Erau porniți de acasă de la ora 1 noaptea, dar nu se vedea asta deloc. Tare dragi îmi sunt acești oameni care țin dreaptă Cale pentru România în ciuda tuturor greutăților, la fel ca toți ai lor din Harghita și Covasna. Toată ceata care s-a adunat la acest drum va fi cu ajutorul lui Dumnezeu unită în continuare. Vom mai merge la București, dar vom păși împreună și în satele știute numai de Dumnezeu din Covasna și Harghita pentru a le aduce țăranilor de acolo bucuria de a fi român. Vom merge prin ploaie și vânt ca la Vidăcuț, Săcel sau Dobârlău Vale, pentru a răsări o rază de lumină în sufletul celor uitați, în sufletul celor nu mai știu că sunt români. Va suna iar Toaca, va flutura iar Steagul, vom înălța Crucea din nou. Cu toții știm că va fi greu, de la început le-am spus tuturor asta, căci drumul spre Neam nu este excursie, ci jertfă. Și o vom face, atât cât ne stă nouă în puteri. Să ne ajute Dumnezeu să fim vrednici!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment