Share
20 DE MICUȚI VOR PETRECE CÂTEVA ZILE LA EFORIE SUD!

20 DE MICUȚI VOR PETRECE CÂTEVA ZILE LA EFORIE SUD!

  Sunt mulți copii triști care o duc destul de greu. Problemele legate de cazare și de masă nu sunt cele mai împovărătoare ci lipsa părinților este absolut copleșitoare. Cei mai mulți dintre ei trăiesc cu unul dintre părinți în condiții vitrege. Câți dintre ei au văzut marea doar în vederi sau prin ochii minții?

  Tocmai de aceea, este și mai mult de apreciat când unul dintre acești copii devine adult și încearcă să-i ajute pe cei mici și defavorizați. Unul dintre tinerii care a crescut în orfelinate este Mihai Căldăraru. El s-a născut în București, iar în intervalul 1990-2003, a fost instituționalizat în mai multe orfelinate din București. Ulterior, a fost reintegrat în familia sa naturală, iar acum este președintele Asociației Mic News din București. S-a maturizat, are diferite preocupări, dar anii pe care i-a petrecut în centrele de plasament și-au pus o amprentă ce nu va fi, probabil, niciodată ștearsă. Tocmai din acest motiv, s-a agitat și continuă să o facă pentru copiii fără posibilități materiale. Anul acesta a vrut să trimită mai mulți micuți defavorizați la mare. Să facă și ei plajă și să se simtă bine. Să nu vă imaginați că a obținut fonduri de pe la vreun minister sau asociație guvernamentală. Nu, nici vorbă. Dar a bătut din ușă în ușă împreună cu colegii din echipa sa, până a obținut câteva sponsorizări.Noi am ales să aducem zâmbete şi bucurie în sufletele unor copii fără copilărie, încercaţi de suferinţe”, a declarat Mihai Căldăraru.

  Această acțiune caritabilă a colegilor noștri este dedicată copiilor din centre de plasament, din familii dezorganizate fără venituri. Astfel, în Campania „Un Gest Mic Poate Schimbă o Lume Întreagă”, desfăşurată în perioada 28-30 august, Asociaţia Mic News asigură un sejur la mare pentru 20 de copii. Zece copii din Centrul de Plasament Cireşarii şi zece din familii destrămate, fără venituri, primesc o mână de ajutor pentru aș petrece un sejur la malul mării. Copiii vor fi cazaţi la Vila Rândunica din Eforie Sud, judeţul Constanţa.  „Prin micul gest ne dorim să aducem o bucurie pe chipurile acestor copii, în această superbă vară,” spune Mihai Căldăraru. La ora actuală, copiii visează deja la vacanța pe care o vor avea. Din păcate, organizatorii încă mai caută fonduri pentru a le putea cumpăra caiete de desen, acuarele și tricouri. Oare nu se găsesc și în Constanța sponsori pentru acești micuți?


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment