Share
Patronaj Regal acordat celui de-al 42-lea Conventus Latin ORL

Patronaj Regal acordat celui de-al 42-lea Conventus Latin ORL

   Potrivit României RegaleAlteţa Sa Regală Principesa Maria a acordat joi, 20 iulie 2017, în cadrul unei ceremonii la Palatul Elisabeta, Înaltul Patronaj celui de-al 42-lea Conventus Latin ORL organizat în anul 2017 în ţara noastră. Au luat cuvântul cu această ocazie, Alteţa Sa Regală Principesa Maria, domnul Prof. Dr. Dorin Sarafoleanu, preşedintele de onoare al Societăţii Române de Rinologie, domnul Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu, preşedintele celui de-al 42-lea Conventus Latin ORL, precum şi doamna dr. Adriana Neagoş, preşedintele Societăţii Române de Rinologie.

„Au luat parte la eveniment personalităţi medicale din ţara noastră şi reprezentanţi ai Societăţii Române de Rinologie. Societas ORL Latina a fost înființată la Lyon în anul 1929. Între inițiatori, alături de prof. Antonio G. Tapia (Madrid), prof. Albert Hautant (Paris) și de secretarul general Fleury Chavanne (Lyon) a fost și profesorul român Nicolae Mețianu. Scopul acestei societăți este realizarea unei conexiuni între școlile de otorinolaringologie din lumea latină și alinierea științifică la nivelul de progres al țărilor anglo-saxone.

Conform statutului său, Congresul Societas ORL Latina se desfășoară din doi în doi ani într-o țară latină. Între anii 1939 și 1948, desfășurarea Congresului a fost întreruptă din cauza celui de-al Doilea Război Mondial.

În anul 1937, Congresul Societas ORL Latina s-a desfăşurat în România sub Înaltul Patronaj al Regelui Carol al II-lea. În afara Congresului din 1937, Congresul Societas ORL Latina a mai avut loc în România în 1984, sub președinția Prof. Dorin Hociotă, în anul 2006 sub președinția Prof. Dorin Sarafoleanu și urmează ca în luna septembrie 2017 să aibă loc cel de-al 42-lea Congres sub președinția Prof. Dr. Codruţ Sarafoleanu.

Societatea Latină de ORL s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, ajungând la un număr de 26 de ţări membre şi 40 de ţări afiliate din totalul celor 84 de ţări cu limbă de origine latină de pe mapamond.

Conventus Latin ORL va avea loc, în perioada 6-9 septembrie 2017, la Sinaia, la Centrul International de Conferinte “Casino Sinaia” şi va reuni peste o sută de participanţi,” a transmis biroul de presă al României Regale Acum doi ani, Alteţa Sa Regală Principesa Maria a acordat Înaltul Patronaj Congresului Societăţii Române de Rinologie.

Foto: Daniel Angelescu 


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

 

Leave a Comment