”Atelierele de vară – Șotron” de la Școala Gimnazială Grozești și la Școala Primară Cârceni. O scurtă analiză!

   În perioada 24.07.2017-04.08.2017, timp de 10 zile Școala Gimnaziala Grozești şi Şcoala Primară Cârceni a fost gazda ”Atelierelor de vară – Şotron”, activități organizate cu sprijinul Asociația Ovidiu.Ro și Asociația Paradigme Educationale.

Au fost organizate două grupe, formate din minim 10 preşcolari, cu vârste cuprinse între 3-6 ani, o grupă desfășurându-se la Şcoala Primară Carceni şi o altă grupă la Scoala Gimnaziala Grozeşti.

Activităţile s-au adresat copiilor aflaţi în situaţii de risc educaţional. Modulul educațional „Șotron”, iniţiat de Asociația OvidiuRo este aplicat în mai multe județe și înseamnă o varietate de proiecte ce vizează creșterea calității activităților de învățare.

În cadrul Atelierului de Vară din Grozeşti şi Carceni, copiii au fost implicaţi în activităţi diverse – jocuri de rol şi citire de imagini, experimente diverse, au pictat, au învăţat despre importanţa legumelor şi a fructelor în alimentaţia proprie, despre regulile de igienă, s-au jucat şi considerăm că au avut două săptămâni frumoase şi inedite.

Pentru echipa organizatoare, cât și pentru elevii și părinții din comunitățile implicate, considerăm că este un experiment inedit și sperăm că a fost unul reușit, pentru că ne-am propus ca pe viitor să implicăm cât mai mulți voluntari, dar și cadre didactice, părinți, reprezentanți ai comunității în activitățile școlii, astfel încât mediul educațional să devină unul performant, în mod natural. Mulțumiri deosebite cadrelor didactice implicate: Manea Elena, Scurtu Rodica și Tarcau Anca (Grozesti); Gherghe MadalinaLoredana Radulescu și Aura Untaru (Carceni), precum și voluntarilor și parintilor implicați.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns