Share
Românii din diaspora, de peste mări și țări, din nou alături de frații lor din Covasna și Harghita.

Românii din diaspora, de peste mări și țări, din nou alături de frații lor din Covasna și Harghita.

  Se cos hainele naționale pentru copiii din Ozun, Covasna. Anul trecut le-am dăruit Icoana Ortodoxă, acum, Straiul Strămoșesc. Fiecare acțiune a noastră a avut sprijinul celor care au plecat în toate zările lumii pentru o viață un pic mai bună, izgoniți de un sistem ce nu este capabil să creeze un cadru propice pentru o muncă cinstită și productivă. Acești oameni iubesc România și nu-i uită pe cei rămași aici, pe copiii, părinții sau bunicii lor. De foarte multe ori copiii lor au fost si iată că sunt în continuare copiii români din Inima Țării. Din banii câștigați atât de greu dincolo, ne-au trimis de fiecare dată contribuția lor pentru ca lupta pentru identitatea românească din Covasna și Harghita să nu înceteze. Printre acești compatrioți care ne stau umăr lângă umăr se află și doi români care deși se află la mii de km distanță, inima lor bate în Inima Țării.

21032308_1324924167651448_1869886136873604923_n

Le mulțumesc din tot sufletul, gesturile lor nu-și găsesc explicație în logica vremurilor de astăzi sub care ne aflăm, ci în rânduiala comuniunii de Neam, o rânduială ce iată că încă se păstrează, căci mare este Dumnezeu! Fondurile pentru confecționarea costumelor populare pentru copii din Ozun se strâng în cont BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU și adresa băncii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov).


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Leave a Comment