Share
Un ceh curajos a protestat într-un mod inedit față de decizia Lidl de a scoate Crucea de pe ambalaje!

Un ceh curajos a protestat într-un mod inedit față de decizia Lidl de a scoate Crucea de pe ambalaje!

  Cotidianul Active News a dat publicității atitudinea unui ceh care a protestat într-un mod inedit față de decizia Lidl de a scoate Crucea de pe ambalaje. Întâmplarea vine după ce administrația de la Lidl a hotărât să elimine simbolul religios  de pe unele ambalaje ale produselor grecești. 

„Dacă unii europeni au ales să boicoteze magazinele Lidl, refuzând să mai cumpere de aici, în Cehia, un bărbat a ales să protesteze și altfel față de măsura cenzurării unui simbol religios creștin. Martin Zapletal  a pornit într-un un tur al celor trei magazine Lidl din orașul său natal. Purtând veșminte din epoca medievală și cu un crucifix de lemn de aproape un metru în mână, cehul Martin a dorit să binecuvânteze produsele rămase fără simbol creștin din magazinele Lidl din orașul Olomouc.  „Crucifixul este foarte vechi, iar costumele au fost improvizate”, a spus Martin, care nu a fost singur în această acțiune, ci însoțit de un prieten.(…)

Martin Zapletal a adăugat: „Aici suntem acasă la noi, iar regulile noastre trebuie respectate. Dacă sunt unii cărora nu le plac, nu au decât să plece!” Protestul celor doi cehi s-a sfârșit când conducerea Lidl a chemat poliția. Martin și prietenul său au fost acuzați că sperie clienții și că au deteriorat marfa. „Fals!”, a replicat Martin Zapletal. Mărfurile nu au fost deteriorate, în schimb, tradițiile și Crucea au fost discriminate, a continuat el. „Sunt cetățean. Sunt patriot! Toți trebuie să ne ridicăm împotriva răului”, i-a îndemnat el pe compatrioții săi.

Zapleta este cunoscut pentru protestele sale. În 2016, tânărul veteran de război a fost arestat și a primit o condamnare cu suspendare pentru modul la fel de inedit de a protesta față de trecerea unui convoi militar al NATO, prin Republica Cehă, în drum spre exerciții în Marea Baltică. Și, după cum relatează thegatewaypundit.com, în Cehia acesta nu a fost unicul protest anti Lidl. Mai multe Cruci au fost așezate de activiști la ușile magazinelor Lidl din Praga și din Brno.”
***
Mai rău că este că presa occidentală nu este solidară, chiar dacă pagina de Facebook a gigantului german a fost inundată de comentarii negative și asta spune multe. Mulți clienți au reclamat că cenzura în cazul minaretelor și semilunelor care împodobesc anumite produse alimentare Halal nu este aceiași, arată sursa citată.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook 

Leave a Comment