Conferința regională PROTECTOR – Afaceri în siguranță

  Ploiești, 26 septembrie 2017 – Serviciul Român de Informații a participat la conferința regională a programului național de awareness PROTECTOR – Afaceri în siguranță.  În cadrul evenimentului au fost susținute prezentări despre indicatorii de alertă în operațiunile comerciale cu produse cu dublă utilizare și militare, precum și despre implicațiile sancțiunilor unilaterale asupra activității operatorilor economici români.

PROTECTOR – Afaceri în siguranță este un program inter-instituțional pe parcursul căruia se vor desfășura opt conferințe regionale dedicate operatorilor economici care tranzacționează, comercializează și furnizează produse și servicii supuse regimului de control al exporturilor sau unor sancțiuni internaționale.

Scopul programului este de a-i face conștienți pe operatorii economici cu privire la riscurile ce decurg din nerespectarea sancțiunilor internaționale impuse anumitor state, precum și a riscurilor generate de nerespectarea regimului naţional de control al exporturilor, pentru anumite categorii de bunuri şi servicii.

PROTECTOR – Afaceri în siguranță este  un program național de prevenție oferit de: Agenția Națională de Administrare Fiscală, Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, Ministerul Apărării Naționale, Banca Națională a României, Oficiul Naţional pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor, Comisia Națională pentru Controlul Activităților Nucleare, Camera de Comerț și Industrie a României și Serviciul Român de Informații.

Conferința s-a adresat operatorilor economici din județele Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Sursa text/foto: Serviciul Român de Informaţii


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns