Dum. sept. 27th, 2020

  Se impune ca o cerinţă de extrem-urgenţă acestă coagulare a intelectualităţii româneşti, în vreme de mare primejdie. ‘’Moartea’’ psihică a intelctualitatii româneşti este un mare atu, pentru actuala puterea politică şi dă un semnal clar de slăbiciune a naţiunii. La fel şi pierderea libertăţii interioare a individului este o moarte psihică a unei naţiuni.

România şi românul de rând, a pierdut acesta libertate lăuntrică, odată cu instaurarea Stalinismului şi Comunismului. Însă acum în ultimii 28 de ani această s-a acutizat, luând forma unei maladii complexe şi aproape imposibil de eradicat…!!!

Pentru toţi românii patrioţi dar în special pentru intelctualii ţării care se complac în această bălăcăreală generală, mofioto-comunistă, eu aş spune aşa…”Pentru ceea ce nu ai făcut, n-ai vrut sau n-ai încercat să faci, nu ai iertare în fata istoriei şi a propriei tale naţiuni cât şi în fata generaţiilor viitoare…..”

Nu există nici o scuză pentru toţi patrioţii intelctuali români, care au acceptat benevol coabitarea politică cu forţele malefice, care au prăduit ţară şi au complotat pentru ruinarea naţiunii. Dacă masa amorfă a românilor care este mereu manipulată de solganuri şi propaganda populistă cu limbaj de lemn, are o scuză pentru că are un bagaj intelectual scăzut, fiind în general semianalfabeţi şi inculţi, cu intelectualii nu merge aşa, nu pot primii scuze…!!! Când vorbesc despre intelectuali, aici mă refer exclusiv la personalităţi ale ştiinţei, culturii, educaţiei şi cercetării în toate domeniile, oameni cu o morală şi un profesionalism recunoscut de mari universităţi şi centre culturale ale lumii şi care s-au format în ani de muncă şi studii şi nu la acei “docţi” cu diplome cumpărate de prin buticuri de Partid….!!!

Ei intelectualii care formează o armată de minţi luminate şi care în decursul istoriei României şi-au pus puternic amprenta pe dezvoltarea socio-economica şi culturală a ţării, aceştia şi nimeni alţii, pot prin unirea lor şi prin efortul depus, să restaureze ordinea unui stat condus de Klanuri de tip mafiot.

Să nu ne lăsăm ameţiţi de sloganuri populiste şi să nu mai stigmatizam naţiunea/poporul, din care facem parte noi toţi….!!! Nu întreg poporul a ales PSD şi nu întreg poporul alege Mafia şi Hoţii…!!! Cea mai mare problemă a noastră este că am avut şi încă avem încredere în unii conducători…. Iar aceştia ne-au trădat şi ne-au minţit continuu…!!! De 27 de ani, încă nu am găsit Lideri adevăraţi şi patrioţi care să ne susţină şi să ne ocrotească, aşa precum face un părinte care-şi iubeşte şi ocroteşte propria sa familie… Iar dacă au fost cândva… nu am ştiut cum să-i păstrăm şi cum să-i sprijinim… Şi dacă nu i-am găsit pe aceşti lideri asta nu înseamnă că Ei nu există… Există dar trebuie identificaţi şi trebuie „crescuţi” aşa cum sunt crescuţi jucătorii cei mai talentaţi, în propria pepiniera… Însă şi aici suntem deficitari… Nu suntem în stare şi nu avem curajul să facem asta… De ce oare??? De ce oare timp de 27 de ani nici o organizaţie, în special apolitica, nu a găsit resurse suficiente în timp şi financiare să menţină viu spiritul Naţional şi Patriotic… Acum în ceasul al XII lea ne dăm seama că nu avem lideri….!!! Acum deşi există o mulţime de organizaţii care îşi au titulatura de Naţionale şi Patriotice acestea nu au făcut nimic concret, ba dimpotrivă au indus în eroare cetăţeanul cu slogane şi lozinci patriotarde dar totul în Virtual… Vorbe în vânt şi teorie pură….asta avem şi asta suntem….!!!

Nu putem mereu să dăm vina pe „Popor”… pentru că de fapt acest popor nu este altceva decât masa aceea amorfă de manevră, obedienţi şi inculţi care este foarte maleabilă şi manipulabilă şi care de fapt este condusă din culise de către puterea mafioto-comunistă de acum. În lipsa unei reale Opoziţii civice, în lipsa unui lider de Opoziţie, apar aceste grave manipulări ale maselor critice iar noi ceilalţi care ne-am deşteptat cât de cât, nu facem altceva decât să stăm pe margini şi să le strigăm maselor cum să se alinieze, fără a ne implica profund în această mişcare, lăsând „poporul” să fie manipulat şi manevrat liber de către acesta putere malefică…!!

Degeaba apar în Piaţa publică unele personalităţi ale culturii, jurnalişti, profesori eminenţi şi/sau chiar oameni de ştiinţă şi care prin prezenţa lor încearcă să dea un imbold protestelor de acolo. Pentru că acele personalităţi sunt şi apar individual, sunt voci singulare într-o masă amorfă de oameni. Altă ar fi situaţia când acele personalităţi s-ar uni şi ar forma un nucleu puternic al intelctualitatii româneşti, din Ţară şi/sau din diaspora şi ar ieşii cu toţii în faţă să conducă masele. Atunci şi cei care sunt încă reticienti şi indecişi ar accepta să li se alăture şi să facă o opoziţie cât mai reală şi mai pragmatică. Altfel, acesta masă amorfă de manevră pe care o numim simbolic „popor”, va apărea ca o turmă fără păstori şi care va fi manată oriunde îşi doresc cei care astăzi trag puternic sforile puterii şi care devalizează acestă tară…

Personal m-aş afilia şi eu acestor personalităţi, dacă aceştia îşi vor uni eforturile să construiască o Opoziţie Civică reală şi activă cu voci credibile mai ales în internaţional. Avem personalităţi de marcă în Ţară cât şi în Diaspora, dar care acţionează cu spuneam, ca şi voci singulare şi individuale… care apar pe la diverse posturi Tv ori cu postări pe Net, dar fără o implicare unitară, concretizată într-o Mişcare de Opoziţie Civică…!!! Toate acestea ne duc cu gândul, fie la o teamă inutilă, fie la o acceptare tacită a situaţiei de fapt, a României… Acceptare soră cu laşitatea, să stai deoparte şi să priveşti cu se năruie totul în jur, inclusiv viitorul copiilor şi nepoţilor noştri!

Degeaba ne aliniem standardelor europene în materile de modă şi de construcţii megalitice în Vile luxoase şi maşini de firma, dacă peste câţiva ani acestea vor fi goale şi vor zace în paragină şi ruină. Pentru că dezintegrarea sufletului naţiunii este o realitatea pe care încă unii dintre noi nu vor să o accepte, fiind încă şi acum în faza de negare… Pentru toţi intelectualii care acum sunt cu conturile pline şi stau tolăniţi la soare şi care emit din când în când câte un comunicat şi/sau o declaraţie publică, doar de ochii lumii, mizând pa acestă iluzorie stabilitate materială, eu le-aş transmite aşa….”Nu uiaţi că nimic nu este veşnic şi că acele palate şi conturi doldora agonisite prin nemuncă(pentru unii) vor dispărea că apa de ploaie, iar numele vostru va fi veşnic pătat de inacţiunile nefăcute pentru salvarea Sufletului Neamului Românesc”… Pentru că astăzi ne aducem aminte cu multă pioşenie şi duioşie dar şi cu o mare satifactie patriotică de marii eroi ai nemului, de un Avram Iancu, Bălcescu, Ghica, Ion C. Brătianu, de Al.Ioan Cuza, de Kogălniceanu, Nicolae Iorga, Nicolae Titulescu… etc… etc, o listă în care nu putem cuprinde pe toţi intelectualii de bază ai naţiunii şi care datorită lor existăm astăzi ca naţiune într-o Mare vâltoare de confluiente atât Slave cât şi ale altor neamuri ce ne-au călacat pământul însă nu l-au şi cucerit…!!!

Datorită lor şi spiritului lor patriotic existăm azi… Nu ştiu însă, mâine, generaţiile care vin după noi, cu cine se vor „mândri”şi ce satisfacții vor mai avea când ţara lor va fi o ruină şi când peste noi toţi vor fi stăpâni străinii iar Ei, copii de azi, vor fi ca şi sclavii acestora, belstemându-şi soarta şi înaintaşii, adică tocmai pe noi, generaţiile de azi…!!!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

sanduviorel

By sanduviorel

Jurnalist

Lasă un răspuns