vin. oct. 2nd, 2020

  Potrivit România Breking News, la Miercurea Ciuc se desfășoară o ceremonie militară și religioasă cu ocazia sărbătoririi Zilei Vânătorilor de Munte la Monumentul Ostașului Necunoscut.

„Corpul Vânătorilor de Munte a fost înființat în 3 noiembrie 1916, atunci când Marele Cartier General al Armatei Regale Române a decis formarea acestei unități, a cărei bază a fost furnizată de Școala Militară de Schiori din București.(…)

Corpul ofițerilor din unitățile de vânători de munte a fost supus epurării politice, după instaurarea comunismului, iar în 1961, a fost desființată ultima brigadă de vânători de munte. A fost însă reînființată în 1964. Trupele vânătorilor de munte au trecut prin reorganizări, redislocări și desființări, ceea ce a dus la dispariția Brigăzii 2 Vânători de Munte, la 14 aprilie 1961, reînființată apoi prin Ordinul MFA din 14 octombrie 1964, cu sediul la Baia Mare, apoi la Brașov. Tot atunci s-a înființat și Batalionul 21 Vânători de Munte, cu sediul inițial la Rădăuți, apoi la Predeal. Ulterior s-au înființat și alte brigăzi, subordonate altor mari unități din forțele terestre.

În prezent, Armata Română are două brigăzi de vânători de munte. Acești militari români au participat la misiuni în Kosovo, Irak și Afganistan, iar opt militari din rândurile lor și-au pierdut viața pe teatrele de operațiuni din Asia Centrală”, menționează aceiași sursă.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Departament corespondenti

By Departament corespondenti

Departament corespondenți - pentru toți corespondenții noștri

Lasă un răspuns