mie. sept. 23rd, 2020

  O mare surpriză pregătită de Patriarhia României cu ocazia vizitei P. F. Kirill, Patriarhul Rusiei! Maestrul Tudor Gheorghe a făcut apologia „martirilor anticomuniști” chiar la Palatul Patriarhiei! 

„Nu-s vinovat c-am îndârjit şacalii/Şi c-am strigat cu ţipătul durut/Că nu dau un Ceahlău pe toţi Uralii/Şi că urăsc hotarul de la Prut”, sunt versurile compuse de Andrei Ciurunga şi interpretate de Tudor Gheorghe în acompaniament de chitară. Uimitor! Spre surprinderea presei pro-rusești, Patriarhul Rusiei nu a avut nici o reacție ostilă, dimpotrivă, a încheiat astfel:

„Preafericirea Voastră, aş vrea să vă mulţumesc pentru concertul la care am participat şi pentru organizarea unui astfel de concurs minunat. Oamenii care cântă în biserică trebuie să aibă susţinere, mai ales susţinere din partea bisericii, şi acest concurs cu siguranţă asigură o astfel de susţinere pentru corurile bisericeşti. Le doresc tuturor celor care au cântat astăzi la concurs ajutorul lui Dumnezeu şi în viitoarele lor lucrări, pentru că le doresc să ne bucure în continuare. Dumnezeu să ne ajute tuturor, dar mai ales celor care sunt implicaţi în această activitate frumoasă”. Merită ascultat întreg recitalul!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns