vin. sept. 25th, 2020

  Un bilet pe care l-am lăsat în camera de cămin studențesc în care stătea Horaţiu Şerb înainte de a merge la mitingul prilejuit de vizita lui Emil Constantinescu și Arpad Goncz (președintele Ungariei) la Tg.Mureș, 1997. Se adunaseră vreo zece mii de etnici maghiari în centrul orașului cu sute de steaguri ale Ungariei. 

Printre ei cinci tineri români au trecut de la un capăt la altul al mulțimii cu cinci steaguri tricolore: HorațiuFrent Bogdan Ioan, Cristi Fărcaș, Alexandru Vătămanu și subsemnatul. Tîrnoveanu131

Pe când mă aflam la Vârghiș pentru a face fundația pentru Troița Românilor împreună cu Frăția Ortodoxă din Brașov, am primit un mesaj pe telefon: poza cu acest bilet. Mesajul era de la Horațiu, regăsise probabil întâmplător atunci biletul si s-a gândit să-mi facă o surpriză. Ii mulțumesc pentru mesaj si mai ales pentru faptul că a păstrat acea foaie de hârtie atâția ani.

Așadar, din nou, aduceți cu voi și steaguri. 1 Decembrie 2017, Tg. Secuiesc.

***

  Și Steagurile Tricolore ale părintelui Mihai-Andrei Aldea vor ajunge de 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc! Pentru a fi dăruite românilor din Tg.Secuiesc și împrejurimi ce se vor aduna aici pentru sărbătorirea Zilei Naționale.

M-am întâlnit cu părintele Mihai la Brașov pe când numai stelele răzbeau printre nori spre țară. Era în drum spre Paltin împreună cu fetițele Sfinției Sale, frumoase ca florile de colț din Carpați. În marea lui bunătate și înțelegere a lucrurilor s-a oprit la Brașov pentru a-mi înmâna o sumă de bani necesară achiziționării steagurilor tricolore si organizării acțiunii de la Tg.Secuiesc. La fel a făcut și în 2015, cu puțin timp înainte de 1 Decembrie. Gestul minunat al părintelui confirmă încă odată faptul că noi, cei din toate zările țării trebuie să fim alături cu rugăciunea și fapta de frații noștri din Inima României. De Ziua Națională fiecare dintre voi le poate trimite un gând bun sub forma unui Drapel. Sărut mâna părinte Mihai, nu voi uita niciodată îmbrățișarea și cuvintele Sfinției Voastre, adânci, tulburătoare și înțelepte!

Români din întreaga țară trimit drapele pe adresa Mihai Tîrnoveanu, Brașov, str. Liviu Cornel Babeș, nr.15, bl.20, sc.C, ap.1 sau bani pentru achiziționarea lor în contul Asociației Calea Neamului, cont BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului (pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU și adresa băncii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov). Această lucrare nu poate fi oprită.

Mergem cu Dumnezeu înainte!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Mihai Tîrnoveanu

By Mihai Tîrnoveanu

Doctor stomatolog, jurnalist, președinte al Asociației "Calea Neamului", vicepreședinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns