Dum. sept. 20th, 2020

  Sunt locuitor al orașelor Târgu-Secuiesc și Sf. Gheorghe, al comunelor Ojdula, Brețcu si Zagon, sunt din Zăbala, Vârghiș, Doboșeni, Covasna, Doboi, Miercurea Ciuc; din Mărtănuș si Odorheiu Secuiesc. Și nu, buletinul nu mi l-a făcut vreo primărie, ci bunicii mei din Iași și Teleorman care au luptat pe front. Actele de locuitor al acestor sate și orașe mi le-a făcut notarul Ioan Ardelean atunci când împreună cu soția lui Maria au urcat la cer pentru România. Avram Iancu mi-a dat voie să vin aici oricând, și Horea, Cloșca împreună cu Crișan mi-au spus același lucru; și Eminescu atunci când a scris Doina Neamului nostru. Mihai Viteazul și Ștefan cel Mare și Sfânt mi-au făcut biserică iar trupele române casă. Mi-au dat și-un steag ce am datoria să-l apar și să-l înalt oriunde. Hagiu din Zăbala m-a îmbrăcat cu cântec și Căciulă, și tot el mi-a spus să n-o dau jos din cap, că e păcat și nu se cade. Sunt din Harghita și Covasna, am acte în regulă de locuitor aici, acte de român, scrise nu cu cerneală ci cu sânge. Iar sângele… sângele nu se spală, căci este al moșilor și strămoșilor mei.

Amin!

Steagurile voastre tricolore vor ajunge de 1 Decembrie în Tg. Secuiesc pentru TOȚI acei care se vor aduna acolo pentru a sărbători Ziua Națională. Va fi un semnal puternic de dragoste si solidaritate natională față de românii din jud. Covasna.

Steagurile se trimit pe adresa: Brașov, Tîrnoveanu Mihai, str. Liviu Cornel Babeș, nr.15, bl.20, sc.C, ap.1.

Fondurile pentru ele se strâng în contul BRD: RO 62BRDE080SV52855930800, Asociația Calea Neamului. Pentru euro se adaugă la cont, SWIFT BRDEROBU și adresa băncii: Poienelor, nr.2, bl.211, Brașov.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Mihai Tîrnoveanu

By Mihai Tîrnoveanu

Doctor stomatolog, jurnalist, președinte al Asociației "Calea Neamului", vicepreședinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns