Dum. sept. 20th, 2020

  Frați români din Zăbala, Mărtănuș, Brețcu, Zagon, Ojdula, Păpăuți, Voinești-Covasna, Vâlcele din întreaga Covasnă veniți pe 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc să fim împreună cu ai noștri români de acolo, de Ziua Națională a României. Veniți la Târgu să primiți în dar un steag tricolor de la românii de peste Carpați, să primiți în dar inima lor în culorile sfinte ale Țării noastre. Sunt în această pânză tricoloră bucuriile, speranțele, lacrimile curse pentru strămoși, icoanele caselor lor cu fire de busuioc, întreaga lor dragoste românească față de voi, străjerii ortodoxiei și ai Neamului Românesc din Arcul Intracarpatic. Voi sunteți cei care păzesc Inima Țării, voi sunteți exemplul nostru de rezistență si biruință. Să nu vă îndoiți de biruința voastră oricât de greu vă va fi, căci nu sunteți singuri. 

Împreună am fost în drumuri lungi, am ridicat Troiță în Capitală, împreună am fost în drumuri cu durere, la Vârghiș și la Doboșeni, am așezat icoane-n biserici pustii, Troiță pentru un Clopot ce nu vrea să tacă, ce bate-n pofida tuturor vremurilor pentru Ortodoxie și Neam. Împreună am fost de la Mărtănuș la Ojdula; și-am fost mulți. Și Suntem. De la o Zare la altă Zare. 

Pașii voștri au scris și vor scrie Istorie, voi sunteți certitudinea noastră, a tuturor celor din celelalte meleaguri ale acestui Pământ numit Gradina Maicii Domnului că poporul român în pofida tuturor agresiunilor la care este supus, rămâne viu, rămâne în Duhul bunicilor și străbunicilor noștri, rămâne în Duhul Voievozilor. 

Frați și surori din Inima Țării, veniți pe 1 Decembrie la Târgu-Secuiesc, ”Nu pentru-o lopată de rumenă pâine,/ nu pentru patule, nu pentru pogoane,/ CI PENTRU VĂZDUHUL TĂU LIBER DE MÂINE”.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Mihai Tîrnoveanu

By Mihai Tîrnoveanu

Doctor stomatolog, jurnalist, președinte al Asociației "Calea Neamului", vicepreședinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns