sâm. oct. 31st, 2020

  Potrivit unui comunicat al IGPR, în această dimineaţă, în timpul unor percheziţii efectuate de poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava, agentul şef adjunct de poliţie Sfichi Dan Ciprian, din cadrul Serviciului pentru acțiuni Speciale Suceava, la una dintre locuinţele percheziţionate, în Rădăuţi, a fost atacat cu sabie de către un interlop. Omul legii a fost rănit foarte grav la cap şi braţ de către interlop, şi a fost transportat de urgenţă la Spitalul Județean Suceava. După cum se arată în acelaşi comunicat, agresorul a fost arestat, tot într-o cauză instrumentată de Brigăda de Combatere a Criminalității Organizate Suceva, la data de 13 iulie 2016, pentru trafic de droguri, fiind ulterior pus în libertate sub control judiciar după 30 de zile, iar în octombrie 2017 a fost ridicat și controlul judiciar, de către instanța de judecată.

  Ca o opinie personală, mă întreb care au fost motivele judecătorilor de a-l pune în libertate pe interlop, iar mai apoi de a ridica şi măsura controlului judiciar, dându-i posibilitatea acestuia de a avea o libertate deplină?? Oare magistraţii respectivi cunosc dispoziţiile art. 223 alin. (2) din Codul de procedură penală?? Sau au considerat că  un traficant de droguri nu constituie un pericol pentru ordinea publică?? Se poate să mai fi fost şi alte motive care au influenţat opinia judecătorilor?? Încă sper că justiţia funcţionează în România şi nu suntem ca în ţările din lumea a treia unde grupările de crimă organizată „fac legea”

Sursa foto: Hunedoara Libera


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Cătălin Pleșu

By Cătălin Pleșu

Avocat

Lasă un răspuns