sâm. sept. 26th, 2020

  21 Decembrie, începând de a doua zi trebuia să fie mai multă lumină. Nu a fost să fie. Pe sângele celor uciși și răniți au călcat cominterniștii și urmașii acestora. Revolta legitimă a poporului român împotriva lui Ceaușescu a fost confiscată de acest grup bine organizat de esență bolșevică. 

Anticomunismul din Decembrie 1989 a fost continuat câteva luni mai târziu de cea mai mare si mai lungă manifestație din istoria României, de Piața Universității, sub egida și organizarea Ligii Studenților. Atunci s-a spus mai clar ca oricând care a fost idealul celor care s-au jertfit pe baricada din 89: libertate, credință, identitate națională. 

Eroi2 - Tîrnoveanu
21 Decembrie si Piața Universității nu au fost în zadar. Rămân ca momente ale Istoriei în care poporul român s-a ridicat în Duhul Neamului, repere de luptă românească. Cei care au murit, au fost răniți si au luptat atunci au mărit Oastea Strămoșilor. De aceea îmi plec capul si spun o rugăciune pentru ei, pentru eroii români.

Dumnezeu să-i odihnească!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Mihai Tîrnoveanu

By Mihai Tîrnoveanu

Doctor stomatolog, jurnalist, președinte al Asociației "Calea Neamului", vicepreședinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns