Dum. ian. 24th, 2021

  La 24 ianuarie 1859, românii au știut să-și joace cartea, în ciuda unei conjuncturi internaționale nefaste, în care marile imperii dominau total Europa și lumea. O seamă de oameni de stat (astăzi avem spirite mărunte, gregare, nu mai există la vârful politicii asemenea personalități) au trecut peste diferendele partizane și au pus deasupra interesul națiunii.

Deși Convenția de la Paris a permis ca principatele românești să fie împreună dar cu administrații diferite și cu doi domni, marii noștri oameni de stat au profitat de faptul că în act nu era stipulat că trebuie să fie doi domni diferiți. Printr-o lovitură de maestru, Cuza a fost ales domn inițial în Moldova, iar la 24 ianuarie 1859 au pus Poarta Otomană și Imperiul Austriac în fața faptului împlinit, fiind ales domn și la București.

Așa au fost unite Moldova și Țara Românească, într-un singur stat, în ciuda dorințelor puterilor zonale, prin dibăcia și înțelepciunea boierilor patrioți și în entuziasmul popular.

Astăzi, când pseudo-elitele ticăloase conspiră la demantelarea culturală și a memoriei istorice, când o corporatocrație globalistă care este servită de politicieni inepți, de trădătorii din servicii și procuratura, dar și de scursurile din presă, dorește să impună dezagregarea socială prin distrugerea Familiei și pervertirea copiilor prin sexualizare precoce, în care inclusiv Statul Român este în pericol de dezagregare iar ambasadorii străini își impun voința ca într-o colonie bananieră, astăzi, cu atât mai mult trebuie ca patrioții români să înțeleagă momentul, să treacă peste diferende ideologice și să se grupeze într-o mișcare de apărare a ființei naționale, având ca model pe marii noștri înaintași.

Dumnezeu să binecuvinteze România!

de Iulian Capsali


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Departament corespondenti

By Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: magazincritic2007@gmail.com

Lasă un răspuns