SMERENIE… ROMÂNEASCĂ!

   Am văzut de multe ori oameni loviți de mari necazuri, care plângeau la icoane și care nu ridicau ochii din pământ, datorită marii umilințe care le zdrobea inimile.. Și apoi am văzut cum s-au ridicat acești oameni, cum le-a trimis Dumnezeu razele milei Sale, răspunzându-le rugăciunilor.. 

Și s-a întâmplat cu persoanele acestea ce se întâmplase mai înainte cu Dreptul Iov din Vechiul Testament: pur și simplu s-au ridicat din propria cenușă, au renăscut! Dar când s-au ridicat, au uitat smerenia cea dintâi, neînțelegând rostul perioadei de amărăciune pe care le-o dăduse Dumnezeu spre ințelepțirea lor.. Și au început să se laude cu multă îngâmfare la cei cărora mai ‘nainte le fuseseră milă de ele! Ba mai mult, uitând necazul cel vechi, au uitat și să Îl slăvească pe Binefăcătorul lor, Dumnezeu.. Și s-au arătat nerecunoscători acești oameni față de Cel Care le-a ascultat cu milă rugăciunile în vremurile necazurilor lor și Care i-a izbăvit din amărăciune.. Și au început ei, care înainte se socoteau păcătoși și vrednici de pedepse dumnezeiești, au început să se laude în stânga și-‘n dreapta, slăvindu-și propriile calități care, în rătăcirea lor, i-au dus pe treptele succesului.. Și aceasta nu a fost tot: au început să-i ia în râs chiar pe cei care îi ajutaseră la greu și i-au umilit pe aceștia, insinuând că în vreme ce ei înșiși sunt plini de calități, foștii lor binefăcători sunt plini de defecte..

Acum mă întreb eu, ce va face Dumnezeu cu astfel de oameni?.. Că și câinele, dacă îl salvezi la greu, îți linge mâna care i-a întins pâinea și se ține de cel care l-a miluit.. Iar omul mușcă mâna care l-a scos din apele adânci ale amărăciunii.. Ce va face Dumnezeu cu astfel de oameni?.. Nu am vorbit cu El, dar cunoscând Scripturile, știu că va trimite peste ei o urgie mai năprasnică decât cea dintâi! Și nimeni nu va mai fi dispus să le asculte plângerile..

Să vă ferească Dumnezeu de astfel de atitudine nelgiuită!

Preotul Sorin Croitoru, Mantova (Italia)


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns