Dum. ian. 24th, 2021

  Am fost împreună spre pomenirea lui, în frunte cu vrednicii preoți din Târgu-Secuiesc, Ștefan Nițu, Cata Dan, Ionut Constantin, (care au făcut împreună Sfânta Liturghie și Slujba Parastasului), noi, soldații simpli ai Țării din Calea Neamului și Frăția Ortodoxă Sfântul Mare Mucenic Gheorghe condusă atât de frumos de prietenul nostru Dan Ciprian Grajdeanu. Am avut așadar onoarea, cei care-am venit din Ploiești, Făgăraș (mulțumesc din suflet frate Florin Palas si sora mea Crina Palas), București (Doamne ajută Gabi Dragnea, sărut mâna scumpei soții), Brașov, Bacău, Lunca Câlnicului, Ariusd, Toplița, Piatra-Neamț, să fim primiți cu brațele deschise atât de românii din Târgu-Secuiesc, enoriași ai celor două biserici din oraș (mare mi-a fost bucuria să-i văd împreună) cât și de frații și surorile noastre din alte localități ale județului Covasna, Mărtănuș, Zăbala, Zagon, Brețcu, Sfântu-Gheorghe, Ozun care au fost prezenți la Sfânta Biserică. Mulțumesc din adâncul inimii pentru importanta implicare în organizarea acestei sfinte comemorări bunei noastre prietene, mereu prezentă în acțiuni, poeta Mihaela Aionesei și fratelui meu Viorel Visan, care au rânduit pachete pentru Parastas și bunătăți pe masa bisericii pentru oaspeți, împreună cu ceilalți enoriasii din Târgu. Sărut mâna de o mie de ori surorii mele Anita Toporeanu din Brașov pentru tot efortul depus, pentru ajutorul deosebit pe care l-a acordat!!!

Nu întâmplător a rânduit Dumnezeu ca Slujba Parastasului care s-a săvârșit cu binecuvântarea Preasfințitului Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei să aibă loc la Târgu-Secuiesc, în Inima Țării. Românii din Covasna si Harghita înțeleg cred cel mai bine, la fel ca si frații nostri din Basarabia si Bucovina, suferința, jertfa acestui martir, căci și ei, la rândul lor au fost prigoniți pentru mărturisirea credinței ortodoxe, pentru mărturisirea liniei naționale. Sacrificiul lui Valeriu Gafencu, al tuturor martirilor din închisorile comuniste, sacrificiul românilor din Inima Țării care au pătimit de-a lungul istorie pentru mărturisirea credinței în Iisus Hristos Mântuitorul, ridică poporul vremurilor noastre spre Mântuire, căci la Marea Judecată ne vom prezenta nu numai ca simpli indivizi, ci și în cadrul Neamului nostru. 

Despre minunatele momente petrecute în Poiana Sântiliei din Zăbala, povestim cât de curând. Le mulțumesc din tot sufletul zăbălenilor pentru primirea făcută!!! Merită acest lucru cu prisosință o scriere aparte!!!

Doamne ajută fraților!

Cu Alexandra Pintrijel HagiuLacramioara RomanGheorghita MironMiron MariaDaniela RusuDana PavelDana Patrânjel, Gabi GabrielaSamuel Coscodar, Adriana Davidescu, Sery DavidMoldovan Valer.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Mihai Tîrnoveanu

By Mihai Tîrnoveanu

Doctor stomatolog, jurnalist, președinte al Asociației "Calea Neamului", vicepreședinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns