vin. ian. 22nd, 2021

   Aspecte generale.

   Dacă până acum expresia „Ţara lui Papură Vodă” era folosită de români pentru a-și descrie nemulțumirea față de situația lamentabilă a unui stat aflat fie sub “suzeranitate otomană”, fie sub “protectorat rusesc” sau sub “garanția marilor puteri”, astăzi, după mai bine de 70 de ani de la instaurarea republicii, ni se confirmă spusele specialiștilor că acestă națiune “este bogată dar nu are cine să o conducă”. În primul capitol al analizei noastre vom descrie situația politicii interne în România anilor 1944-1947.

  De la bun început vă informez că această serie de articole nu urmărește să îmbunătățească cunoștințele istorice ale cititorilor, ci să scoată în evidență diletantismul diplomației românești postbelice pe plan mondial. Pentru “demnitarii” care se consideră ofensați de prezentările intransingente ale tuturor sectoarelor economice cuprinse în această colecție, le replicăm de la bun început că acest studiu este un pamflet și trebuie tratat ca atare.

Va urma


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns