Târgu-Secuiesc, Procesiune Religioasă Ortodoxă în Duminica Floriilor!

   Cu binecuvântarea Preasfințitului Andrei, ocrotitorul nostru, Episcopul Covasnei și Harghitei va avea loc duminică, prima procesiune religioasă ortodoxă de Florii din istoria recentă a orașului Târgu-Secuiesc.

  Procesiunea are loc la inițiativa Asociației “Calea Neamului” și va fi împlinită de enoriașii celor două biserici ortodoxe din localitate cărora li se vor alătura frați români din satele învecinate. Cu toții, în frunte cu preoții ortodocși îl vom întâmpina pe Iisus Hristos Mântuitorul cu ramuri de salcie și icoane în mâini. Vom porni de la biserica cu hramul “Adormirea Maicii Domnului” (biserica veche) spre biserica cu hramul “Pogorârea Duhului Sfânt” (biserica gazdă a manifestărilor din 1 Decembrie). Acest eveniment istoric este și un semnal puternic de unitate între creștinii celor două parohii ortodoxe din Târgu-Secuiesc. Aceeași credință și același sânge ne leagă fraților, același Cer, spre care vom urca pentru a fi alături de moșii și strămoșii noștri.

Doamne ajută!


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns