lun. ian. 25th, 2021

  De Florii la Târgu -Secuiesc, prima procesiune religioasă ortodoxă din istoria știută a orașului. Uitați-vă în ochii copiilor, veți înțelege totul. Cu părintele Ionuț în frunte, cu flori și icoane în mâini, printre lacrimile lui Dumnezeu am mers de la o biserică la alta. A plâns cerul peste noi, aducându-ne aminte că în urmă cu 2000 de ani Hristos era singurul din mulțime care era trist. Știa că va veni trădarea, știa că va veni suferința. La Târgu-Secuiesc de Florii, cine a îmbrățișat ploaia și vântul, cine a înfruntat teama și uneltirile, pe Hristos l-a îmbrățișat. Să știți acest lucru, voi cei care ați fost prezenți!

Copii-procesiune2Tuturor le spunem: de unde este cel mai greu, de acolo ne vom ridica! Unde este cel mai greu, acolo vom merge, acolo ne vom ruga mai puternic pentru ridicarea poporului pe Linia Neamului Românesc. Românii care au venit din Brașov, Zagon, Brețcu, Sfîntu-Gheorghe si Lunca Câlnicului au fost primiți cu sufletul deschis de preoții și enoriașii celor două biserici, frații și surorile de la biserica Pogorârea Duhului Sfânt pregătind la sfârșitul manifestărilor o agapă creștină cu bucate alese de post, sărmăluțe minunate și pește. Am stat uniți cu toții în aceeași biserică și la aceeași masă, căci avem același sânge, aceeași credință, același cer la strămoșilor unde vom urca atunci când Dumnezeu va rândui. Cum bine spunea vrednicul părinte Ionuț, noi cei care venim din alte colțuri ale tării nu suntem musafiri, ci frați buni. 

Personal mă bucur că a plouat. Este nevoie de puțină jertfă măcar din partea tuturor. Nu mergem în plimbări, promenade, mergem să mărturisim ortodoxia, să afirmăm identitatea noastră, reperele ce ne-au ținut aici pe acest pământ neclintiți de mii de ani.

Doamne ajută fați și surori!


Cu Mihaela AioneseiViorel VisanDana PavelAnita ToporeanuSebastian-Vasile NegruAlina Alina, Cozianu Ion, Daniela PătrunjelGabriela DemeterVasilica NegruMariana GhiuganCosmin IosubMaria Crețu-Graur, Florile Zagonului, Gaitan IoanSamuel Coscodar, Vasile Burlui, Mihai Sorin Tîrnoveanu.


 Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Mihai Tîrnoveanu

By Mihai Tîrnoveanu

Doctor stomatolog, jurnalist, președinte al Asociației "Calea Neamului", vicepreședinte al Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș

Lasă un răspuns