mie. ian. 20th, 2021

  Potrivit Epoch Times,  «Donald Trump a cerut oficialilor comerţului să ia în considerare aplicarea de noi taxe asupra importurilor din China în valoare de 100 miliarde de dolari. Schimbul reciproc de taxe dintre cele două ţări continuă să zguduie pieţele. Preşedintele american Donald Trump a promis joi că va continua duelul comercial cu Beijingul prin impunerea de tarife suplimentare de până la 100 miliarde de dolari asupra importurilor chineze. Cea mai recentă măsură a preşedintelui american în războiul comercial în curs de formare cu China are loc după ce acesta a cerut deja ca importuri chineze în valoare de 50 miliarde de dolari să fie taxate punitiv.

Beijingul a răspuns miercuri prin emiterea propriei liste de produse americane sensibile din punct de vedere politic ce ar putea înfrunta taxe similare, inclusiv boabe de soia şi avioane de capacitate mică. De asemenea, China a contestat la Organizaţia Mondială a Comerţului prima rundă de tarife aplicate de Trump. Măsura Beijingului a părut să îl irite pe Trump. “În urma răspunsului nedrept al Chinei”, preşedintele american a afirmat că a cerut biroului Reprezentantului SUA pentru Comerţ “să analizeze dacă ar fi adecvată aplicarea de tarife suplimentare în valoare de 100 miliarde de dolari”. Liderul de la Casa Albă a adăugat că oficiali ai comerţului american au constatat că Beijingul “s-a implicat în repetate rânduri în anumite practici pentru a obţine în mod incorect proprietate intelectuală americană».


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Departament corespondenti

By Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: magazincritic2007@gmail.com

Lasă un răspuns