vin. ian. 22nd, 2021

   Potrivit informațiilor transmise de The Epoch Times, trăim practic în două Românii, România lor, a foştilor activişti ai Partidului Comunist Român şi securişti care au putere politică şi economică în această ţară, şi România noastră, a remarcat, la lansarea noului său volum „Moştenitorii Securităţii”, istoricul Marius Oprea, supranumit „vânătorul de securişti”.

  „În 2004, deci în urmă cu 14 ani când am lansat prima ediţie a acestei cărţi, am fost sunat de la târg, de la Bookfest, de domnul Liiceanu, care îmi spunea că vin o mulţime de oameni aşa, mai la costum, arătând a securişti, se uită la indicele de nume din carte şi cumpără câte 5-6 exemplare. Acum, interesul foştilor securişti s-a diminuat, aş spune în legătură cu astfel de dezvăluiri, dintr-un motiv simplu: au ajuns atât de multe, încât a spune că Securitatea ne conduce într-o formă sau alta în continuare este deja un truism. Toată lumea o spune, e ca o axiomă, dar în cartea asta aduc şi unele dovezi cu nume şi prenume ale implicării unor foşti ofiţeri de securitate, ulterior ofiţeri în serviciile de informaţii din România în afaceri cu totul şi cu totul la limita legii, de la contrabandă până la trafic de influenţă, mită şi aşa mai departe, până la mici meschinării de genul transformării unor unităţi din subordinea lor în unităţi de achiziţii de mobilier antic şi antichităţi pentru folosul propriu şi aşa mai departe”, a declarat Marius Oprea. 

Integral pe: The Epoch Times


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Departament corespondenti

By Departament corespondenti

Pentru toți corespondenții noștri / Contact: magazincritic2007@gmail.com

Lasă un răspuns