100 DE ANI DE ROMÂNIA… Mândrie sau Dezamăgire…???

Asociația "Calea Neamului "

  Anul acesta suntem în prag de Centenar însă nu prea văd ce să sărbătorim cu mândrie… Patriotică şi Naţionalistă…???!!!

1918-1945 ani de glorie şi de jertfe pentru apărarea Ţării şi pentru naţiunea română… au fost doar 27 de ani în care naţiunea română are prilej de a se mândri cu faptele acelor ani… Dar, începând cu 1945 şi până în 1989, România a căzut într-o capcană tenebroasă a Stalinismului şi Comunismului Totalitar… Au fost ani grei, ani de privaţiuni şi de lipsuri, ani în care libertăţile au fost suprimate şi atent supravegheate… O pace socială impusă între ziduri greu de trecut… A fost o perioadă în care nu putem totuşi să spunem că suntem mândri…Perioada epurărilor politice… perioada naţionalizării şi mai ales a colectivizării forţate… perioada poliţiei politice şi a “lagărelor” de muncă forţată după sistemul Nazist şi Stalinist…!!!

1990 şi până în prezent, 2018, ani de iluzii spulberate în care noi toţi am fost(şi suntem) în continuare atent supravegheaţi, manipulaţi şi dezinformaţi, ani în care Eşaloanele 2 şi 3 ale PCR şi ale Securităţii şi Poliţiei politice, au preluat puterea, subtil, aruncând petarde şi fumigene în scopul de a crea o falsă şi iluzorie Democraţie şi Libertate deplină… Au fost şi ani încă mai suntem în perioada în care am fost jefuiţi de toate resursele şi de toate bogăţiile naţionale, ape, păduri terenuri agricole, petrol şi gaze naturale, aur, argint şi alte zeci de bogaţii inestimabile şi toate aceste doar cu un singur scop… Deznaţionalizarea României, Jefuirea patrimoniului naţional în folosul unei clase sociale nou înfiinţate, formate doar din Oligarhii de partide politice şi care la scurt timp au devenit doar nişte Klanuri de interlopi de tip Mafiot şi care acţionează nestingheriţi cu aceleaşi scopuri personale şi de Klan interlop…!!!

Şi acum mă întreb şi vă întreb: Pentru ce să fim mândri…???? Pentru care perioada ne putem mândri…?? Pentru primii 27 de ani…??? Pentru Epoca Comunistă, Ceauşistă….??? Sau pentru ultimii 28 de ani….??? Căci pentru toţi cei 100 de ani, nu prea văd un sentimenmt total de mândrie patriotică… 

Ce putem să le spunem, copiilor şi tinerilor de azi…?? Pentru ce să fie ei mândri….??? Pentru care mari realizări economice, sociale sau istorice care au răzbătut în cei 100 de ani, până la ei…??? 

În Europa şi în lume suntem o Ţară pe ultimile locuri la aproape orice, iar acolo unde ne mai putem mândri un pic… în Sport şi în unele concursuri internaţionale de cercetare/inventica… etc, acolo suntem doar datorită unor mari eforturi în special personale şi individuale, căci Satatul, Statul Politic de azi nu doreşte să se implice în dezvoltarea socială, culturală şi mai ales economică de durată ci doar în Tunuri grase, date tot de Klanurile politice de interlopi…..!!!

Pentru ce să fim mândri la 100 de ani…?? Pentru lipsa aproape totală a infrastructurii rutiere…?? Pentru că se moare cu zile prin Spitale…?? Pentru că zilnic sutem terorizaţi de acţiunile unei guvernări Neo-comuniste care apără infractorii…??? Pentru Jefuirea continuu a Banului Public…??? Pentru Marea Migraţie a milioanelor de români în căutarea unui loc de muncă decent plătit şi pentru recunosterea lor profesională…??? Ori poate pentru marele Puci neo-comunist din Decembrie ’89, unde au fost măcelăriţi peste 1000 de români şi ai căror vinovaţi încă nu au fost deferiţi justiţiei şi încă sunt în libertate…??? Sau la fel pentru Mineriade…??? Etc… etc…!!!

Faţă de 1918 şi faţă de Strămoşii noştri încă nu ne putem mândri… nici măcar Graniţele României Mari nu am fost în stare să le păstrăm… Şi atunci…?? Pentru ce ne mândrim şi mai ales cu ce să ne mândrim…???!!

de Dan Viorel


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns