sâm. ian. 23rd, 2021

  „La Cernăuți simți cum limba română se ascunde înfricoșată de bocancii asupritori”, spune actorul Dan Puric într-un interviu la emisiunea „De-a viața ascunselea”, pentru Antena3. Publicăm mai jos fragmente din acest interviu:

***

„Am avut o revelație. Anul ăsta, de Paști, eram într-o bisericuță mică, de lemn, din Petroșani, unde, pe vremea comuniștilor, părintele de-acolo i-a permis lui Adrian Făgețeanu, mare martir, să slujească. Preotul de-acolo, ca  o lumină de om, citea Evanghelia. Și, la un moment dat, a spus, că, imediat după Înviere, Caiafa s-a dus la Pilat din Pont și a spus că apostolii L-au răpit (pe Iisus- n.r) ca să se spună că a Înviat. Și mi-am dat seama că atunci s-au născut primele ONG-uri. Erau stră-stră-străbunicul ăstuia de astăzi care face ONG-uri. Sunt și oameni care au ONG-uri cinstite. Eu mă refer la astea care manipulează țara. Ca să compromită Învierea.  Acum sunt ONG-uri ca să-l compromită pe Eminescu, ca să compromită Unirea. Mai multe abjecții, miniciuni și cinisme și perversități despre Marea Unire ca anul ăsta eu nu am văzut scrise niciodată. Eminescu trebuie compromis. Dacă au vrut ei să compromită Învierea și pe Domnul nostru Iisus Hristos, ce să mai zic de mine?”

 ***
„Ăștia scriu istoria după cum li se dă ordin. E ca-n bancul cu blonda: noaptea, pe stradă, un milițian a văzut în iarbă o blondă. „Ce faci aici tovarășă? Îmi caut inelul de logodnă! L-ați pierdut aici? Nu. Între blocuri, dar aici e lumină”. Deci, azi, ei scriu istoria după cum li se dă lumină. De la Bruxelles, de la  Washington, de la Moscova. Eminescu îi numea pe acești degenerați ROMÂNCURI”.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Departament media

By Departament media

O inițiativă civică fără personalitate juridică și independentă de orice partid politic. Contact: magazincritic2007@gmail.com

Lasă un răspuns