“De la Sfântu-Gheorghe la Carei. Acesta a fost Drumul nostru pentru Drapel și Țară.”

  De la primul la ultimul oraș eliberat de Armata Română, de la Sfântu-Gheorghe la Carei. Acesta a fost Drumul nostru pentru Drapel si Țară. 36 de ore fără somn. Luni pe zi, oamenii au avut treburile lor, iar începând cu orele 23 (Martănuș, Sfântu-Gheorghe, Târgu-Secuiesc, Ozun), respectiv marți orele 00,30 (Brasov) au pornit la drum pentru a ajunge marți la ora 9 dimineața la Carei. Pe microbuze nu s-a putut dormi, doar cateva minute au atipit câtiva. La întoarcere la fel. Pe drumul spre căminele noastre cântam “Treceți batalioane române Carpații”. Am ajuns acasă miercuri la ora 1, respectiv 2 noaptea. Nimeni nu s-a plâns de oboseală. Miercuri dimineața fiecare și-a reluat munca de zi cu zi. Determinarea și credința acestor oameni, fericirea îndeplinirii datoriei de români va intra în istoria Drumului Românesc. 

Într-o vreme în care mulți sunt mult prea mult preocupați de propria bunăstare, de propriul confort, în care asupra valorilor naționale se aruncă cu noroi, în care Drapelul Țării se vrea a fi ascuns și naționalismul blamat sau compromis, voi, înveșmântați în Haina Neamului ați dat o lecție tuturor, atât dusmanilor cât și trădătorilor, dar și celor care vorbesc pe la colțuri neîntelegând nimic din jertfa voastră. România nu moare atât timp cât existați voi. În pofida partidelor ticăloase, aranjamentelor de culise sau ale celor publice, România trăieste exclusiv prin astfel de români. Datorită vouă, dragi frați și surori de Cale a Neamului, să fiți siguri că încă mai există speranță pentru această Țară, rugăciunile și faptele voastre ajung la Dumnezeu, la moșii și strămoșii voștri ce vă privesc din Cer. Pe tot cuprinsul Țării sunt astfel de insule, de nuclee de românism. Nu știu dacă se vor putea uni vreodată așa cum percepem noi unitatea. Ele sunt în schimb unite prin firele nevăzute ale Duhului de Neam. Voi reveni asupra acestui fapt.

Cu Dumnezeu înainte, neabătuți vom merge, în Adevăr.


Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii noastre de cititori de pe pagina de facebook

Lasă un răspuns